Date companie
 
 
 
 

Reacții privind propunerea de revocare a șefei DNA

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, evaluare, reactii, toader, site, ministru, csm, lazar, revocare, kovesi, petitie, justitiei, iohannis
 

Reacții după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind propunerea de revocare a șefei DNA. Astăzi, pe site-ul Direcției Naționale Anticorupției a fost publicat un comunicat prin care Laura Codruța Kovesi a anunțat că va urma procedura legală și se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției. Prezent la Bruxelles la reuniunea informală a Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a declarat că raportul prezentat de către Tudorel Toader a fost unul neclar și că el o susține în continuare pe Laura Codruța Kovesi. După prezentarea raportului de evaluare și anunțul privind propunerea de îndepărtare a șefei DNA, procurorul general Augustin Lazăr a declarat că "nu există nici un motiv legal de revocare a acesteia". De asemenea, Administrația Prezidențială a publicat un comunicat prin care a anunțat că raportul prezentat de ministrul Justiției va fi analizat de către departamentele de specialitate de la Cotroceni. Raportul a putut fi consultat de public abia în după-amiaza zilei de vineri, pentru că site-ul Ministerului de Justiție nu a funcționat.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Tudorel Toader preciza, aseară, după prezentarea raportului de evaluare, că documentul va fi postat pe site-ul Ministerului Justiției. Încă de aseară, cei care au încercat să acceseze site-ul au constatat, însă, că era indisponibil. Este ora 14:00 și după cum vedeți este aceeași situație."

Site-ul Ministerului a început să funcționeze parțial în jurul orei 15:00. Pe site se preciza că, din cauza numărului mare de accesări, site-ul este temporar nefuncțional. De asemenea, a fost postat un link unde poate fi descărcat Raportul privind activitatea managerială la DNA. Documentul are 36 de pagini și 20 de puncte care prezintă 20 de "categorii de acte și fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care ministrul Justiției i le impută șefei DNA. Alături de raport sunt atașate și 11 anexe, reprezentând deciziile CCR din 2017, rapoarte ale Inspecției Judiciare, avizul Comisiei de la Veneția, precum și Codul deontologic al magistraților. Membrii importanți ai PSD au anunțat că îl susțin pe Tudorel Toader, în timp ce liderii din opoziție spun că, prin decizia de îndepărtare a șefei DNA, se încearcă salvarea penalilor din mâna Justiției. Între timp, a fost inițiată o petiție online pentru susținerea procurorului șef al DNA, adresată președintelui Klaus Iohannis. Peste 36.000 de persoane au semnat petiția.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, plasat sub control judiciar ( 28 Aprilie 2021 )

  Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, plasat sub control judiciar! Procurorii anticorupție au anunțat începerea urmăririi penale a lui Alexe și l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2