Date companie
 
 
 
 

Record de absenți la bacalaureat, din primele zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, elevi
 

Elevii nu se grăbesc să treacă examenul maturității. La bacalaureatul de anul acesta erau așteptați peste 275.000 de candidați, dintre care 200 de mii înmatriculați în clasele terminale de liceu, și aproximativ 75.000 de absolvenți care nu au luat examenul anul trecut. S-au înscris însă doar 161.705, adică jumătate.

AMBIANȚĂ (elev cântă o manea cu dedicație pentru cei care dau bac-ul)

Mulți elevi de clasa a XII-a nu au reușit însă nici să termine liceul.

DORU BĂLAN, inspector general adjunct, I.S.J. Vaslui: "O parte dintre ei au abandonat, o altă parte au fost exmatriculați fără drept de examen, (...) din câte am observat interesul tot mai scăzut pentru bacalaureat."

Față de ultimii zece ani, anul acesta se înregistrează cel mai scăzut număr de candidați înscriși la examenul de maturitate.

SORIN DRAGNE, profesor: "Strictețea la evaluare a început inclusiv pe durata liceului, (...) avem din ce în ce mai mult corigenți. Dacă o luăm pur statistic, da, dar acum situația e mai aproape de realitate nu mai trec elevii decât cei care într-adevar merită și sunt pregătiti să susțină un examen de bacalaureat."

La proba de competențe de comunicare orală în limba română, susținută de marți 10 iunie până joi 12 iunie, s-au înscris 131.254 de absolvenți, dintre care 1.413 din promoțiile anterioare. Pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, organizată în perioada 11-13 iunie, s-au înscris 6.680 de candidați. În perioada 16 - 20 iunie absolvenți vor susține proba de evaluare a competențelor digitale. Perioada 23-27 iunie încheie ciclul probelor orale cu testarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise ale bacalaureatului vor începe la 30 iunie și se vor termina pe 4 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2