Elevii nu se grăbesc să treacă examenul maturității. La bacalaureatul de anul acesta erau așteptați peste 275.000 de candidați, dintre care 200 de mii înmatriculați în clasele terminale de liceu, și aproximativ 75.000 de absolvenți care nu au luat examenul anul trecut. S-au înscris însă doar 161.705, adică jumătate.
AMBIANȚĂ (elev cântă o manea cu dedicație pentru cei care dau bac-ul)
Mulți elevi de clasa a XII-a nu au reușit însă nici să termine liceul.
DORU BĂLAN, inspector general adjunct, I.S.J. Vaslui: "O parte dintre ei au abandonat, o altă parte au fost exmatriculați fără drept de examen, (...) din câte am observat interesul tot mai scăzut pentru bacalaureat."
Față de ultimii zece ani, anul acesta se înregistrează cel mai scăzut număr de candidați înscriși la examenul de maturitate.
SORIN DRAGNE, profesor: "Strictețea la evaluare a început inclusiv pe durata liceului, (...) avem din ce în ce mai mult corigenți. Dacă o luăm pur statistic, da, dar acum situația e mai aproape de realitate nu mai trec elevii decât cei care într-adevar merită și sunt pregătiti să susțină un examen de bacalaureat."
La proba de competențe de comunicare orală în limba română, susținută de marți 10 iunie până joi 12 iunie, s-au înscris 131.254 de absolvenți, dintre care 1.413 din promoțiile anterioare. Pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, organizată în perioada 11-13 iunie, s-au înscris 6.680 de candidați. În perioada 16 - 20 iunie absolvenți vor susține proba de evaluare a competențelor digitale. Perioada 23-27 iunie încheie ciclul probelor orale cu testarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise ale bacalaureatului vor începe la 30 iunie și se vor termina pe 4 iulie.
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
Final de an școlar cu bucurie și emoție, la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Elevii au fost răsplătiți pentru eforturile depuse pe parcursul anului școlar, fiind premiați în cadrul unei festivități organizate de conducerea școlii.
Examenul național de bacalaureat 2025 a început cu proba scrisă la Limba română, obligatorie la toate profilurile. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, au fost organizare 447 de centre de examen în toată țara, iar numărul candidaților înscriși este de 108.000. Pentru rezolvarea subiectelor au fost prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019