Date companie
 
 
 
 

Recordul mondial la sarmale pregătite într-o singură oală, doborât în Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : covasna, harghita, record, bucatari, secuiesc, guiness, book, odorheiu, oala
 

Sarmalele românești au intrat în Guinness Book, grație priceperii bucătarilor din Harghita și Covasna! Ei au doborât recordul mondial la numărul de sarmale gătite într-o singură oala: 27.100! Performanța, reușită la Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, este de trei ori mai mare decât precedenta. Vasul în care au fost fierte sarmalele are capacitatea de 4.500 de litri și un diametru de trei metri.

JENO PAPP, inginer "A trebuit să lucreze atât mecanici, tehnicieni, electricieni, ca să se facă o automatizare, încât bucătarii să nu aibă nicio problemă, decât să verifice când e gata."

Cele 27.100 de sarmale, pentru care s-au folosit trei tone de varză, au fost împăturite cu sprijinul a 250 de voluntari din județele Harghita, Covasna, Brașov și Mureș, asistați de 14 bucătari.

ARPAD BENEDEK, maestru bucătar, Gheorgheni "780 de kg de carne. Am folosit condimente naturale, ceapă, 156 de kg, orez, 117 kg, usturoi, 5 kg."

ROBERT GYORGY, bucătar "Sarmalele au fost puse în cutii, aranjate una lângă alta, și cu o macara electrică. Cu mâna nu prea merge, că e cam greu."

VOX "Am început cu o palincă, am continuat cu încă o palincă și, apoi, am început să facem sarmalele. Am ajuns la 1300 de bucăți."

VOX "Am făcut în jur de 1.200 de sarmale. N-a fost greu! Trebuie să ai răbdare și să știi să faci sarmale."

Reprezentantul Guinness Book, prezent la eveniment, a validat noul record mondial stabilit în Harghita.

ANNABEL LAWDAY, reprezentant Guinness World Records Limited "Am venit să mă asigur că regulile Guiness Book au fost respectate. Pot să vă anunț că recordul a fost doborât."

Precedentul record mondial aparținea unui bucătar din Serbia, care a pregătit 10.300 de sarmale, într-o oală de 1.400 litri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2