Date companie
 
 
 
 

Reguli noi în programul Rabla 2014

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reguli, masina, program, rabla, nationala, garda, judete, auto, tichete, vouchere, dealer, mediu, date, baza, veche, administratia, distributie, fond
 

Reguli noi, în cadrul programului Rabla! Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, distribuția tichetelor nu se va mai face pe județe, în funcție de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcție de cerere. Astfel, dealerii auto vor extrage voucherele electronice dintr-o bază de date națională, pe măsură ce se vor înscrie solicitanții. Mai mult, tichetele nu vor mai fi distribuite în etape, ci vor fi disponibile în totalitate, încă din momentul lansării programului.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "Cei care vor dori să-și caseze mașina mai veche de opt ani, pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziția unui autoturism nou, se vor pezenta direct la dealerul auto, pentru înscriere. Apoi vor merge la un colector, pentru casare și la Poliție, pentru radierea autovehiculului. Ulterior, vor reveni la dealer, pentru încheierea contractului de vânzare-cumpărare."

În schimb, cei care vor să își caseze vechea mașină, fără să cumpere una nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altei persoane, cu care trebuie să meargă la dealer. Astfel, eliberarea tichetului electronic se va face pe numele celui care cumpără autoturismul. Prin urmare, nu vor mai exista tichete tipărite și va dispărea "specula". Cei aflați în această situație trebuie să se înțeleagă din start cu cineva care vrea să cumpere o mașină nouă, căruia să îi cedeze reducerea de 6.500 de lei. Administrația Fondului pentru Mediu va aloca 20.000 de tichete, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. După înscrierea la dealer, solicitantul va avea la dispoziție 30 de zile pentru casarea și radierea mașinii vechi și pentru achiziția celei noi. Dacă nu sunt respectate condițiile desfășurării programului, tichetul electronic se întoarce în baza națională și poate fi extras de un alt comerciant. Lansarea programului Rabla 2014 va avea loc după data de 1 aprilie. Până atunci, au fost dispuse controale la colectorii înscriși în program. Acestea vor debuta luni, 24 martie, și vor fi efectuate de reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu și de inspectorii Gărzii Naționale de Mediu. Anul trecut, în cadrul programului Rabla, au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice și 3.000 pentru firme și instituții publice. Doar 13.385 dintre acestea au fost valorificate prin cumpărarea de mașini noi.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2