Date companie
 
 
 
 

Reînscrierea la grădiniță a copiilor deja înmatriculați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copii, gradinita, reinscriere, inmatriculati
 

Au început procedurile de reînscriere în învățământul preșcolar pentru copiii deja înmatriculați. Ministerul Educației și Cercetării Științifice le-a cerut inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București să asigure toate măsurile necesare finalizării procedurilor până la data de 1 august. Programul începe cu reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în următorul an și respectiv înscrierea copiilor nou veniți.

IOANA LAZLO, inspector școlar de specialitate "Perioada de înscriere se va derula între 27 aprilie și 1 august, în două etape mari: perioada de reînscriere 27 aprilie-11 mai și perioada de înscriere a copiilor nou intrați în grădiniță, între 11 mai - 1 august."

COSTIN ROTARU, reporter "Perioadele de înscriere și de reînscriere la nivelul fiecărei grădinițe, dar și orarul aferent vor fi stabilite de conducerea fiecărei unități școlare. Informațiile vor fi afișate în fiecare grădiniță, într-un loc vizibil, pentru a fi accesibile părinților. De asemenea, informațiile pot fi publicate pe site-urile grădinițelor și pe site-ul inspectoratului școlar județean."

DANIELA COSTĂCHEL, director grădiniță "Așteptările părinților fiind mai mari din an în an, bineînțeles că oferta gradiniței noastre corespunde acestor așteptări și tinde bineînțeles spre o educație modernă chiar la nivelul de preșcolari. De aceea, oferta constă în ore de engleză intensiv, deci predarea în grădiniță se face în sistem bilingv. Grădinița este centru de examinare Trinity Oxford, anual copiii sunt examinați de profesori de la Londra."

După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă. Un alt criteriu de care se va ține cont este cel al locurilor rămase și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare pe care grădinițele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2