Date companie
 
 
 
 

Reînscrierea la grădiniță a copiilor deja înmatriculați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copii, gradinita, reinscriere, inmatriculati
 

Au început procedurile de reînscriere în învățământul preșcolar pentru copiii deja înmatriculați. Ministerul Educației și Cercetării Științifice le-a cerut inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București să asigure toate măsurile necesare finalizării procedurilor până la data de 1 august. Programul începe cu reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în următorul an și respectiv înscrierea copiilor nou veniți.

IOANA LAZLO, inspector școlar de specialitate "Perioada de înscriere se va derula între 27 aprilie și 1 august, în două etape mari: perioada de reînscriere 27 aprilie-11 mai și perioada de înscriere a copiilor nou intrați în grădiniță, între 11 mai - 1 august."

COSTIN ROTARU, reporter "Perioadele de înscriere și de reînscriere la nivelul fiecărei grădinițe, dar și orarul aferent vor fi stabilite de conducerea fiecărei unități școlare. Informațiile vor fi afișate în fiecare grădiniță, într-un loc vizibil, pentru a fi accesibile părinților. De asemenea, informațiile pot fi publicate pe site-urile grădinițelor și pe site-ul inspectoratului școlar județean."

DANIELA COSTĂCHEL, director grădiniță "Așteptările părinților fiind mai mari din an în an, bineînțeles că oferta gradiniței noastre corespunde acestor așteptări și tinde bineînțeles spre o educație modernă chiar la nivelul de preșcolari. De aceea, oferta constă în ore de engleză intensiv, deci predarea în grădiniță se face în sistem bilingv. Grădinița este centru de examinare Trinity Oxford, anual copiii sunt examinați de profesori de la Londra."

După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă. Un alt criteriu de care se va ține cont este cel al locurilor rămase și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare pe care grădinițele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Postările părinților pe rețelele de socializare, periculoase pentru copii ( 14 Octombrie 2019 )

  Viața copiilor pe rețelele sociale începe, de multe ori, cu postările părinților! Prima zi de grădiniță, aniversarea zilei de naștere sau o plimbare sunt doar câteva din momentele pe care părinții vor cu tot dinadinsul să le posteze...

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • O femeie și doi copii au murit într-un incendiu ( 16 Septembrie 2019 )

  Sfârșit tragic pentru o familie din județul Neamț! O femeie și cei doi copii ai săi au murit, după ce casa lor aflată în localitatea Săvinești a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere.

 • Generația Cheleș, la examenul de grad ( 13 Iulie 2019 )

  Micii karatiști ai celui mai de succes club de karate - ”Generația Cheleș”, au lăsat nisipul și marea pentru răcoarea din parc. Întorși recent din cantonamentul de la Comorova, copiii s-au adunat în parcul Lumea Copiilor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2