Date companie
 
 
 
 

Reparația de primăvară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gropi, masini, service
 

Nici bine nu a trecut iarna, iar multe șosele din Capitală s-au umplut de gropi! Service-urile sunt pline de mașini care necesită reparații. Articulațiile, jantele si anvelopele sunt printre cele mai afectate, spun specialiștii auto, întrucât acestea intra în contact direct cu gropile.

MARIUS LEONTE

"Este într-adevăr o adevărată problemă atât a participanților la trafic cât și a pietonilor și totodată există niște costuri suplimentare în bugetul șoferilor, (…) costuri suplimentare în bugetul șoferului.(…) În urma gropilor apărute în carosabil, (…) există o chestie de uzură în funcție de cât merge șoferul, undeva cam 30% se distruge articulația, (…) există anumite discrepanțe, atât în calea de rulaj cât și în viața partenerului, din anumite cauze se pot întâmpla accidente.”

VOX, mecanic  “Ce s-a întâmplat cu această mașină din cauza gropilor? Din păcate, din cauza gropilor s-au distrus capetele de bară, caseta de direcție și vom vedea dacă în continuare se mai întâmplă ceva, vom face încă o constatare după ce vom schimba tot și vedem ce se mai întâmplă.”

Șoferii sunt foarte nemulțumiți de șoselele din Capitală.

VOX: “De ce ați venit cu mașina la service? Din cauza unor probleme apărute în ultimul timp din cauza gropilor. Ce au constatat băieții când ați venit aici cu ea la service? Au constatat că am luat câteva găuri, (...) și în urma bătăilor pe care le aveam, s-a găsit că aveam niște bucșe sărite și jantele au zis că trebuie refăcute. (...) Acum că vine primăvara îi schimbați și uleiul, filtrele, plăcuțele? Da, dacă am ajuns aici să îi facem și o revizie.”

Mecanicii lucrează numai pe bază de programare pentru a putea face față numărului mare de autoturisme care vin în service-uri.

VOX: “De vreo 3 săptămâni de când a început să se încălzească afară, avem foarte multe mașini. Lucrăm numai pe bază de programare, intră una, iese alta, (...) ore suplimentare, să putem face față, să nu le ținem foarte mult mașinilor clienților în service, (...). Mulți dintre ei vin să le facem și revizia că vine primăvara, trebuie să schimbăm filtrele, uleiul, filtrul de polen că o să înceapă să se încălzească și au nevoie de aer condiționat.”

Gropile strică, în medie, peste 10.000 de anvelope pe an la noi în țară, mai spun specialiștii auto. În service-uri încă mai vin și mașini care au fost avariate în urmă cu câteva săptămâni, când copacii plini de gheață au căzut peste ele.

MARIUS LEONTE, expert auto

“Din păcate sunt foarte multe problem pe această temă din cauza pomilor sau din cauza naturii, pentru că pe noi ne ia în permanență prin surpindere, din cauză că pomii nu au fost tualetați la timp și din cauza încărcăturii foarte mare de gheață. Au fost foarte multe mașini avariate, (…) cel puțin la noi au venit zeci de mașini, cred că în total sun mii avariate pe această temă.”

Specialiștii în domeniul auto spun că mai multe parcări ar putea fi puse la dispoziție, în Capitală, de către autoritățile locale. Astfel, conducătorii auto și-ar păstra mașinile în siguranță.

MARIUS LEONTE, expert auto

”În acest oraș, există o problemă destul de dificilă și o chestie care e destul de anevoioasă, am fi mulțumiți dacă am găsi locuri de parcare, contracost nu ar fi nici o problemă, atâta timp cât am avea bunurile noastre ținute cu garanția de a nu fi distruse.”

Până atunci însă, mai avem de așteptat...« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2