Date companie
 
 
 
 

Reprezentanții Băncii Mondiale au prezentat, la București, un raport despre dezvoltarea economică a Europei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, dezvoltare, raport, bnr, banca, europa, mondiala, daianu, economist, indermit, rantrua
 

Românii sunt prea pesimiști și îngrijorați de soarta propriei țări! Declarația aparține economistului șef al Băncii Mondiale pentru Europa si Asia Centrală, care a prezentat la București un raport despre dezvoltarea economică a bătrânului continent, în ultimul deceniu.

INDERMIT GILL, economist șef, Banca Mondială "Nu doar voi, toatã lumea în Europa e deprimată. Cred cã cel mai bine ar fi sã cãlãtoriți mai des în țãri din afara Europei, ca sã faceți diferența și sã vă dați seama de avantajele majore pe care le are o țarã ca România, care face parte din Uniunea Europeanã și din programul european de dezvoltare economicã."

Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Dăianu, spune că raportul prezentat la sediul BNR nu detaliază impactul pe care criza economică l-a avut în spațiul european, care va determina multă prudență în gestionarea banilor pentru următorii 10-15 ani. Dăianu le-a explicat oficialilor de la Banca Mondială de ce sunt românii pesimiști și sceptici.

DANIEL DĂIANU, fost ministru de Finanțe "Ne aflãm într-o situație extrem, extrem de dificilã, iar Europa îngrijoreazã acum pe toatã lumea. Îi îngrijoreazã pe americani, pe cei din Amerca Latinã și pe asiatici. E ca un puzzle și ar fi un paradox și în același timp o ironie sã vorbim, cu atât de mult respect, despre un model de creștere economicã, care, în realitate, îngrijoreazã pe toatã lumea.''

Reprezentanții Băncii Mondiale cred, însă, că șansele unei redresări economice ar fi semnarea unui nou acord între autoritățile de la București și F.M.I. și menținerea parteneriatului cu instituțiile financiare mondiale.

FRANCOIS RANTRUA, director de țară, Biroul Băncii Mondiale în România "Dupã cum știți, noul Guvern discută noul program cu reprezentanții Comisiei Europene și, în curând, ar putea începe negocierile pentru un nou acord cu Fondul Monetar. Noi, ca Bancă Mondială, vom începe strategia noastră de parteneriat cu România."

Raportul menționează că, dacă în ceea ce privește activitatea comercială sau finanțarea, Europa stă bine, problemele generate de forța de muncă și cele identificate la nivelul fiecărui guvern reprezintă punctele slabe ale bunului mers economic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2