Date companie
 
 
 
 

Reprezentanții I.M.M. nu văd cu ochi buni standardizarea tigărilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaziune, tigari, brand, piata, neagra, consiliul, intreprinderi, mici, mijlocii, national, standarde, etichetare, arome, slim
 

Consiliul Național al Întreprinderior Mici si Mijlocii din România nu vede cu ochi buni adoptarea directivei europene care interzice comercializarea țigarilor slim si a celor cu arome. Un studiu recent, efectuat în România si Polonia, arată că eliminarea țigaretelor cu diverse arome, din rafturile magazinelor, ar spori evaziunea în acest domeniu, de la 15%, cât este evaluată acum, la 51%. Numai instituirea prohibitiei asupra tigaretelor slim, ar majora cererea pe piața neagră, de la 14%, cât este în prezent, la 42%.

OVIDIU NICOLESCU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R. "Directiva dacă se va aplica in forma actuală va insemna pierderi de locuri de muncă , desființări de imm-uri, creșterea pieței negre și scaderea veniturilor la bugetul statului."

LIVIU ROGOJINARU, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R. " Nu se va îintâmpla altceva decât sa mărească piața de contrabanda să se sporească piața neagră și sa se scoata pâna la 20 la sută din buyunarele comercianților"

La propunerea inițială, de scoatere de pe piață a țigarilor aromate si a celor slim, raportorul european a introdus si obligativitatea standardizării pachetelor de țigari, adica interzicerea afișarii elementelor personalizate de brand pe acestea. Experiența australiana a interzicerii afișarii elementelor personalizate de brand pe pachetele de țigari demonstrează că această măsură duce la creșterea poverii cheltuielilor administrative și de personal ale retailerilor si afecteaza capacitatea magazinelor de a-i servi pe clientii nefumatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Bărbatul care și-a ucis soția, în spitalul din Piatra Neamț, suspectat că a premeditat crima ( 11 Ianuarie 2020 )

  Bărbatul care și-a ucis, vineri, soția, director de îngrijiri medicale la Spitalul din Piatra Neamț, nu a putut fi audiat, din cauza stării psihice precare, după ce a conștientizat fapta comisă. Procurorii iau, însă, în calcul premeditarea...

 • Suspectul de vandalizarea indicatoarelor în limba maghiară, reținut ( 6 Ianuarie 2020 )

  Indicatoare rutiere bilingve, vandalizate în județele Harghita și Mureș! Denumirea în limba maghiară a orașelor Miercurea Ciuc și Odorheiul Secuiesc, din Harghita, și a localității Trei Sate din județul Mureș, au fost acoperite...

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 • Mici, mascota Cetății Oradea ( 22 Decembrie 2019 )

  Situație inedită, la Oradea! Atracția principală a Cetății din Oradea nu o reprezintă expozițiile, ci...o pisică! Mici, o felină în vârstă de aproximativ cinci ani, este vedeta unuia dintre cele mai importante obiective turistice din zona Bihorului.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2