Date companie
 
 
 
 

Reprezentanții I.M.M. nu văd cu ochi buni standardizarea tigărilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaziune, tigari, brand, piata, neagra, consiliul, intreprinderi, mici, mijlocii, national, standarde, etichetare, arome, slim
 

Consiliul Național al Întreprinderior Mici si Mijlocii din România nu vede cu ochi buni adoptarea directivei europene care interzice comercializarea țigarilor slim si a celor cu arome. Un studiu recent, efectuat în România si Polonia, arată că eliminarea țigaretelor cu diverse arome, din rafturile magazinelor, ar spori evaziunea în acest domeniu, de la 15%, cât este evaluată acum, la 51%. Numai instituirea prohibitiei asupra tigaretelor slim, ar majora cererea pe piața neagră, de la 14%, cât este în prezent, la 42%.

OVIDIU NICOLESCU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R. "Directiva dacă se va aplica in forma actuală va insemna pierderi de locuri de muncă , desființări de imm-uri, creșterea pieței negre și scaderea veniturilor la bugetul statului."

LIVIU ROGOJINARU, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R. " Nu se va îintâmpla altceva decât sa mărească piața de contrabanda să se sporească piața neagră și sa se scoata pâna la 20 la sută din buyunarele comercianților"

La propunerea inițială, de scoatere de pe piață a țigarilor aromate si a celor slim, raportorul european a introdus si obligativitatea standardizării pachetelor de țigari, adica interzicerea afișarii elementelor personalizate de brand pe acestea. Experiența australiana a interzicerii afișarii elementelor personalizate de brand pe pachetele de țigari demonstrează că această măsură duce la creșterea poverii cheltuielilor administrative și de personal ale retailerilor si afecteaza capacitatea magazinelor de a-i servi pe clientii nefumatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2