Date companie
 
 
 
 

Reprezentantul Romaniei la F.M.I, Mihai Tanasescu, lauda bugetul Romaniei pe 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, 2012, agricultura, consum, exporturi, tanasescu
 

Exporturile si agricultura isi vor incetini cresterea in 2012 si nu vor mai avea o contributie atat de mare la formarea Produsul Intern Brut, iar locul lor va fi luat de consum. Cel putin asa a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, duminica, intr-o emisiune TV. Se prognozeaza o crestere a coonsumului privat, care poate sa vina din cresterea consumului public, din cresterea consumului corporatist si cresterea investitiilor private, a punctat Tanasescu. Intentia Guvernului de a aloca o mare parte din PIB pentru investitii a fost laudata de reprezentantul Romaniei la FMI. Autoritatile doresc sa aiba intre 7 si 7.5% din PIB bani alocati in proiecte de capital, pe lista bugetului fiind incluse 60 de proiecte ce vor fi implementate. Mihai Tanasescu a mai spus si ca e convins ca Executivul va avea un control mai bun asupra cheltuielilor publice in 2012, chiar daca e campanie electorala. In plus, el a laudat si stabilitatea cursului leului si a spus ca bugetul se va face pe un curs de 4,3 lei pentru un euro. Stabilitatea cursului inseamna un set de politici, care va trebui consolidat a mai precizat reprezentantul Romaniei la FMI.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

    Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

  • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

    Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

  • Factura pentru consumul estimat la energie electrică, o formă de escrocherie ( 4 Februarie 2021 )

    Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...

  • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

    110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

  • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

    Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2