Atentie la escrocii imobiliari, pentru ca ati putea ramane fara casa! Timp de mai bine de 10 ore, procurorii DIICOT Bucuresti si politistii au facut aproape 50 de perchezitii în Capitala. In urma descinderilor, peste 45 de persoane, implicate într-o retea de escrocherii imobiliare, au fost duse la audieri. Printre suspecti se afla 3 avocati din Baroul Bucuresti, arhivarul-sef din cadrul Serviciului de carte Funciara al sectorului 1 sau directorul coordonator al unei unitati bancare. Suspectii au fost dusi la sediul DIICOT. Tot acolo s-au strâns si rudele, care au fost deranjate de prezenta jurnalistilor.
DAN IACOBOAIA, avocat : "Clientul care m-a solicitat a cumparat un imobil si acum am aflat ca sunt ceva probleme. A cumparat de la o persoana fizica."
ALECU SICHITIU, avocat : "-De ce ati fost retinut? -Nu stiu absolut nimic!"
În urma perchezitiilor, procurorii DIICOT au strâns mai multe probe. Printre ele, o multime de documente, dar si calculatoare cu care anchetatorii cred ca au fost falsificate acte de identitate si de proprietate. Oricum, 25 de persoane au fost puse sub acuzare in acest caz si cercetate penal pentru constituirea unui grup infractional organizat, înselaciune, fals si uz de fals. Cei ridicati de procurorii DIICOT erau specializati în fraude imobiliare, terenuri si imobile foarte scumpe din sectorul 1 al Capitalei. Modalitatea de actionare a gruparii consta în identificarea de imobile situate în Bucuresti, nelocuite si aflate în stare de conservare ori în paragina si întocmirea în fals de înscrisuri.
Este vorba despre titluri de proprietate, certificate de mostenitor sau diverse alte acte notariale, precum si acte de identitate. Învinuitii foloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investitii imobiliare, precum si a reprezentantilor birourilor notariale. Membrii gruparii au reusit astfel sa însele 10 persoane, carora le-au luat aproape un milion de euro, informeaza Newsin.
Polițiștii din Bistrița-Năsăud și Cluj au descins la locuințele a trei bărbați din Dej, cercetați în două dosare penale. Dosarul vizează comiterea infracțiunilor de șantaj, înșelăciune și acces ilegal la un sistem informatic.
Escrocii devin tot mai activi în această perioadă, apelând la tot felul de tertipuri, pentru a păcăli oamenii care caută oferte atractive pentru vacanțe. Este avertismentul transmis de Ministerul Afacerilor Interne, care a inițiat și o campanie de informare...
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019