Date companie
 
 
 
 

Retea de trafic de persoane și proxenetism din Buzău, anihilată de D.I.I.C.O.T.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spania, retea, trafic, suspecti, buzau, proxenetism, arestare, persoane, munca, fortata, elvetia, germania, fete, prostutie
 

O rețea specializatã în trafic de persoane și proxenetism, destructuratã la Buzãu! Gruparea era formată din 10 persoane. Suspecții racolau fete din diverse localități din țară, cărora le promiteau locuri de muncã în țări din Vestul Europei. Însă, odată ajunse la destinație, tinerele erau obligate să se prostitueze. Cele care se opuneau erau amenințate, bãtute și tratate ca niște sclave. Potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T., prejudiciul se ridicã la un milion și jumătate de euro. Polițiștii de la Crimã Organizatã și procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la opt adrese din Buzãu. La audieri au fost aduși cinci dintre suspecți, iar patru au fost reținuți.

AMBIANȚĂ ”- De ce ești acuzat? Trafic de persoane? Cum comentezi acuzațiile?”

Pânã acum au fost identificate 15 victime. Potrivit anchetatorilor, unele fete s-au prostituat de bunãvoie, iar cele care au refuzat au fost obligate de proxeneți să se supună.

NICOLAE PETROȘEL, șef D.I.I.C.O.T. Buzãu ”A existat constrângere, acte de violență, obligare la determinare, chiar și un trafic de muncă forțată, pentru una dintre fete. Dacă nu s-a prostituat, au silit-o să culeagă citrice de pe o plantație, iar banii, suspecții și i-au însușit în totalitate.”

Din anchetă rezultă că rețeaua de trafic de persoane și proxenetism era bine organizată, în trei țări europene.

NICOLAE PETROȘEL, șef D.I.I.C.O.T. Buzãu ”Li s-a facilitat introducerea in cluburi, pentru prestarea activității de prostituție, pe teritoriile Spaniei, Elveției si Germaniei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate o sumă de circa 15.000 de euro, 8.000 de lei, mai multe laptopuri și documente. Patru dintre suspecți au fost reținuți și vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivã, pentru trafic de persoane, proxenetism și spãlare de bani. Alți patru membri ai grupării au fost puși sub control judiciar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2