Date companie
 
 
 
 

Rețeaua de traficanți, destructurată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Migranti ascunsi frigidere
 

Afacere penală uriașă pusă la cale de o grupare infracțională din județul Vâlcea, investigată de procurorii DIICOT! 16 percheziții domiciliare au avut loc, joi-dimineață, în câteva localități din județul Vâlcea, în dosarul privind un grup infracțional care se ocupa cu trafic de migranți și spălare de bani. Conform anchetatorilor, gruparea, formată din cetățeni români și afgani, s-a constituit, spre sfârșitul anului trecut. Membrii grupării au pus la cale o schemă de traficare a migranților, care proveneau din India, Bangladesh și Pakistan, cu destinația vestul Europei.

RALUCA ALEXE, reporter ”Contra unor sume de bani consistente, care ajungeau până la 5.000 de euro de persoană, migranții erau transportați în tiruri, remorci și dube spre state din Schengen. Șocant este faptul că aceștia erau ascunși în frigidere și sicrie sau între baxuri de polistiren, caserole și alte mase plastice. Potrivit procurorilor DIICOT, viața migranților a fost pusă în pericol, deoarece erau plasați în spații închise ermetic, în care se respira cu dificultate, între mărfuri voluminoase sau prost ancorate.”

Autovehiculele folosite în traficul de migranți aparțineau unor firme care se ocupau cu transportul de mărfuri, controlate de traficanți. Până acum, anchetatorii au identificat 270 de migranți care ar fi fost scoși din țară de gruparea infracțională. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au descoperit sume mari de bani în euro, dolari, lei și rupii. Restul câștigurilor bănești ar fi fost investite de traficanți în case și mașini de lux, dar și pentru extinderea parcului auto al firmelor controlate de ei. Suspecții au fost duși la audieri.


Rețeaua de traficanți, destructurată

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2