Date companie
 
 
 
 

Reuniune de vreme rea, a Comandamentului pentru Situații de Urgență, la Palatul Victoria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ponta, ploi, victoria, urgenta, precipitatii, risc, autoritati, meteorologi, situatii, avertizare, cod, palatul, locale, portocaliu, hidrologi, comandament, gaben
 

Membrii Comandamentului pentru Situații de Urgență s-au reunit la Palatul Victoria pentru a discuta pe tema ploilor abundente! Avertizările meteorologice și hidrologice, emise în ultimele ore, i-au speriat pe guvernanți, care au cerut autorităților locale să intervină de urgență, în zonele afectate de precipitații.

VICTOR PONTA, premierul României "Valorile temperaturilor vor fi mult mai scăzute, decât media anuală și decât în zilele trecute, și vreau să vă rog, pe toți, să vă concentrați toate eforturile, pentru a fi pregătiți să prevenim ce se poate preveni, să înlăturăm efectele intemperiilor!"

În plus, ministrul de Interne, Radu Stroe, a anunțat că, dacă va ploua la fel de mult în continuare, autoritățile trebuie să ia în calcul închiderea mai multor drumuri județene și naționale.

RADU STROE, ministrul de Interne "Suntem pregătiți să închidem temporar drumurile, dacă, la noapte, așa cum anunță A.N.M. ar intra cod portocaliu și vor crește precipitațiile în mod important."

LUCIA VARGA, ministrul Apelor și Pădurilor "Vom avea în perioada următoare o intensificare a fenomenelor. Cod portocaliu meteo se analizează, dacă se va emite și cod portocaliu pe hidrologie!"

Hidrologii au instituit cod galben pe mai multe râuri din sud-vestul țării și avertizează că există riscul creșterii debitelor, dar și posibile depășiri ale cotelor de atenție. În acest sens, aproape 9.000 de polițiști sunt gata să intervină, pentru înlăturarea efectelor provocate de ploile abundente, în 21 de județe și în municipiul București, aflate sub atenționarea de cod galben și portocaliu.

LIVIU DRAGNEA, vicepremier "Vă rog să luați foarte în serios obligațiile pe care le aveți! Dacă nu e clar, mai citiți și vedeți obligațiile fiecăruia! Dacă domnii prefecți ar fi lucrat tot timpul anului, ar fi pus în aplicare curățarea șanțurilor! Aceste lucruri par simple și neimportante, dar pot determina intrarea apelor în curți și inundarea întregului sat!"

În cadrul Comandamentului pentru Situații de Urgență s-a pus și problema sistemului de canalizare din Capitală. Mai multe zone ar putea fi inundate, dacă precipitațiile vor depăși 40-50 de litri pe metru pătrat. Potrivit meteorologilor, codul galben de ploi și intensificări ale vântului, valabil până miercuri, 2 octombrie, vizează sudul Moldovei, Banatul, Oltenia și Dobrogea. De asemenea, în același interval, județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila și Tulcea, precum și municipiul București se află sub avertizare de cod portocaliu. Sunt așteptate ploi abundente și cantități de apă ce vor depăși 60-80 de litri pe metru pătrat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Ziua Asistentului Medical, în pandemie ( 12 Mai 2020 )

  Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume...

 • Regulile valabile pentru starea de alertă, adoptate de Guvern și trimise la Parlament ( 11 Mai 2020 )

  Guvernul Orban a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind noile reguli ce vor fi impuse începând cu 15 mai. Printre altele, proiectul prevede, pentru perioada stării de alertă, redeschiderea magazinelor și a centrelor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2