Date companie
 
 
 
 

Reuniune științifică, la Politehnica București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, bucuresti, stiinta, oameni, universitatea, politehnica, conferinta, mecanica, manolescu, standardizare, terminologie
 

Reuniune academică de interes internațional, la Universitatea Politehnică București! Instituția de îmvățământ superior găzduiește zilele acestea Conferința Internațională a Comisiei Permanente de Standardizare a Terminologiei în domeniul Mecanismelor și Roboților. Astfel, profesori și oameni de știință din Germania, Rusia, Belarus, Olanda, Finlanda, Ungaria , România, Sloavacia, China și Taiwan s-au întâlnit pentru a discuta despre termeni, concepte și potențialul de creștere a valorii dicționarului Federației Internaționale de Știință.

PAUN ANTONESCU, profesor universitar, Tehnologia Mecanismelor ”Această conferință se desfășoară în două etape , teoria mecanismelor și a doua etapă, lucrări în domeniul mecanismelor și al roboților. Începe cu o discuție despre stadiul actual al standardizării terminologiei.”

ULF DORING, Institutul Tehnic Ilmenall, Germania ”Sunt inginer de computere și jobul meu este software-ul din spate și implementarea unei metode noi de a menține acest dicționar. Pntru că înainte acest lucru era făcut cu fișiere word și trimis pe e mail. Acum am creat noi posibilități să transpunem datele în pagini web și acolo rezultatele imediat. Deci face lucrurile mult mai rapide.”

TORSTEN BRIX, Institutul Tehnic Ilmenall, Germania ”Am întâlnit oameni foarte interesanți. Pentru mine este important ca întâlnirea de la București va fi un succes și că munca noastră va da da roade. Avem posibilitatea să vedem un pic din România, este organizat și un program cultural. Sunt foarte entuzismat de cum se desfășoară aceste zile.”

Conferința organizată la Politehnica din București este a 26-a întâlnire lucrativă a Comisiei de Standardizare care funcționează din 1973. Din 1976, România a fost un membru important în cadrul Comisiei prin efortul profesorului Nicolae Manolescu, fondatorul școlii românești de teoria mecanismelor și mașinilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2