Date companie
 
 
 
 

Revoluționarii au protestat la Guvern, din cauză că le-au fost reduse drepturile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, protest, legea, drepturi, revolutionari, indemnizatii
 

Zeci de revoluționari au protestat, luni, în fața Guvernului. Aceștia reclamă neacordarea tuturor indemnizațiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoștinței față de luptătorii Revoluției și au anunțat că vor organiza zilnic manifestații pentru a cere Executivului respectarea acestei legi. Ei au venit cu steaguri ale Revoluției, pe care au prins panglici negre de doliu.

AMBIANȚĂ scandează ”Jos Ponta! Demisia!”

O delegație a protestatarilor a fost invitată în Palatul Victoria, pentru a discuta cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ei și-au expus revendicările și au stabilit cu ministrul o nouă întâlnire, săptămâna viitoare. Potrivit Mediafax, revoluționarii sunt nemulțumiți de faptul că Legea nr. 341/2004 a fost modificată de mai multe ori, astfel încât aceștia nu mai beneficiază de drepturile acordate inițial prin actul normativ. De exemplu, Legea Sănătății a eliminat dreptul revoluționarilor de a beneficia de tratamente și medicamente gratuite.

AMBIANȚĂ ”Sunt operată pe inimă, aici vreau să mor..Nu sunt impostor.”

Totodată, printr-o Ordonanță de Urgență dată de Guvernul Boc și prorogată de următoarele guverne, nu se mai acordă indemnizațiile reparatorii persoanelor care au obținut titlul de "Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite". Astfel, cei care, în perioada 14 - 25 decembrie 1989, au mobilizat și condus grupuri sau mulțimi de oameni, au construit și menținut baricade împotriva forțelor de represiune ale regimului comunist, nu pot beneficia de indemnizație decât dacă au un venit mai mic decât salariul mediu brut pe economie. În prezent, sunt aproximativ 23.000 de deținători de certificate de revoluționar, dintre care circa 16.000 de luptători remarcați prin fapte deosebite. Mai sunt 150-200 de participanți cu titlu onorific, fără indemnizație, iar restul sunt luptători răniți, reținuți și urmași ai eroilor martiri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Proteste, după incendiul de la Matei Balș ( 30 Ianuarie 2021 )

  Protest la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirea față de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc. Protestatarii au adus cu ei și lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienți decedați ieri. Totodată, aceștia au cerut demisiile președintelui României Klaus Iohannis și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2