Date companie
 
 
 
 

Rezultatatele la bac, sesiunea iunie 2018

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, rezultate
 

S-au afișat rezultatele la Bacalaureat! Aproape 137.000 de candidați din toate promoțiile au susținut examenul de maturitate. Potrivit Ministerului Educației Naționale, rata de promovare înaintea contestațiilor, înregistrată de absolvenții care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susținut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune, este de 72,7%, în timp ce rata de promovare, incluzând și elevii care au provenit din promoțiile anterioare, este de 67,7%. Tot astăzi au fost depuse și contestațiile.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”104 absolvenți de liceu au obținut media generală 10 la această sesiune a bacalaureatului. În ceea ce privește promovabilitatea, cele mai mari procente sunt înregistrate în județele Cluj și Iași, de peste 80 la sută. La polul opus al promovabilității sunt Giurgiu și Teleorman cu circa 47 la sută, iar cel mai mic procent este înregistrat în Ilfov, de 34 la sută. În Capitală, procentul este de aproape 73 la sută.”

Rezultatele finale vor fi anunțate 9 iulie, după soluționarea contestațiilor. În premieră, anul acesta, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susținute de elevi în luna februarie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probele scrise și obținerea notei cinci la fiecare dintre acestea și obținerea mediei șase cel puțin, la probele scrise. Absolvenții care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2