Date companie
 
 
 
 

Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, rezultate, contestatii, absolventi, 2021, medii
 

Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen. Rata cumulată de promovare înainte de contestații este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. Astfel, anul acesta, au promovat peste 86.100 de absolvenți, dintr-un total de circa 127.000 prezenți.

IRINA CODREANU, reporter „112 absolvenți de liceu au reușit să obțină media 10 la examenul de bacalaureat, înainte de soluționarea contestațiilor, însemnând jumătate din numărul celor care au promovat cu notă maximă, anul trecut. Cele mai multe medii de 10 au fost înregistrate în București, unde, anul acesta, 21 de absolvenți de liceu au reușit să obțină laurii.”

prin telefon: ȘTEFAN VLASTON, expert în Educație „În fiecare generație de elevi, există un segment de astfel de elevi, dar aceștia reprezintă 0,01% din total elevi.”

Sunt și județe în care nu s-a atins această performanță. Este vorba despre Bistrița-Năsăud, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ilfov, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

prin telefon: ȘTEFAN VLASTON, expert în Educație ”După trei semestre pierdute de școală, mă așteptam să fie și mai proaste rezultatele. Semestrele pierdute de școală nu au putut fi compensate cu învățământul online, de foarte slabă calitate, pentru că nici măcar nu a existat aparatura necesară de calitate, nici la elevi acasă, nici la școală.”

VOX „La română am luat 8,80, la matematică 7,80, iar la informatică, unde mi s-a părut cel mai greu, spre surprinderea mea, am reușit să iau nota 7. Nu o să fac contestație, sunt chiar foarte fericită. Mă bucur că s-a terminat toată perioada asta de stres.”

VOX „Notele au fost pe măsura așteptărilor. 9 la matematică, eu zic că este mai mult decât suficient, pentru profil de mate-info. Am avut pre-admitere la Politehnică și am intrat, deci nu prea mă mai ajută notele astea.”

După afișarea rezultatelor, absolvenții nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.


Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Festivitate de absolvire, la Liceul "Hristo Botev" din București ( 3 Iunie 2021 )

  Festivitate emoționantă la Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev", din Capitală! Absolvenții din promoția 2021 au sărbătorit terminarea liceului. Îmbrăcați cu robe, toci și eșarfe, cei 100 de absolvenți au fost aplaudați...

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 • Programul „Rabla pentru electrocasnice 2021”, lansat vineri ( 10 Mai 2021 )

  Programul „Rabla pentru electrocasnice 2021”, în pragul debutului! Vineri,14 mai, încep înscrierile, care se vor face, însă, etapizat, pe tipuri de produse, nu toate deodată, așa cum s-a întâmplat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2