Date companie
 
 
 
 

Road rage, la cote alarmante din cauza traficului de coșmar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, rutiera, soferi, agresivitate, road, rage, furia
 

Road rage sau furia rutieră, o tulburare care se manifestă prin stres și ostilitate din cauza traficului, la cote alarmante, în România! Psihologii atrag atenția asupra faptului că numărul mare de mașini și orele petrecute la semafoare și în ambuteiaje pot duce la anxietate sau chiar la agresivitate în trafic. În marile orașe ale României există, deja, mediul propice pentru road rage, din cauza traficului sufocant.

COSMINA STOIAN, reporter „Sindromul road rage este o tulburare în care o persoană prezintă un nivel ridicat de stres, anxietate și ostilitate din cauza traficului. Cel care suferă de această tulburare, odată ce se află în mașină, prezintă o schimbare de personalitate și ia decizii neobișnuite pentru el. Furia din trafic, odată exteriorizată, poate duce cu ușurință la agresiuni.”

Consecințele din punct de vedere legal privind agresivitatea în trafic sunt foarte mici sau chiar inexistente. Asta, din cauza faptului că astfel de episoade sunt greu de probat. Practic, la ora actuală nu există o lege clară care să îi pedepsească pe șoferii cu comportament agresiv în trafic. Astfel, atunci când o persoană vrea să reclame un incident, este greu de probat. Legea te obligă să constați contravențiile la regimul circulației doar în două moduri: direct, sau cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate. Dacă nu sunt omologate, constatarea poate fi respinsă în instanță. De exemplu, în cazul unei filmări cu o cameră spot, atunci instanța îți anulează procesul verbal, deoarece aceasta nu este omologată.

RADU LECA, psiholog „Noțiunea de agresivitate în trafic are legătură cu tipologia și caracterul conducătorului auto. Cu cât conducătorul auto este mai agresiv acasă, cu atât va fi mai agresiv și la volan. Nu există soluții pentru agresivitate, datorită faptului că legislația română nu prevede un management al agresivității la volan. nouă nu ni se impune de lege să fim puțin agresivi sau moderat agresivi. Nu avem un control psihologic care să determine agresivitatea. Avem un test psihologic care este apt/inapt. Așa că structura de agresivitate a subiectului va fluctua de la subiect la subiect, în funcție de evenimentele pe care el le realizează.”

În lipsa unor mijloace de probă, șoferii sunt sfătuiți să își păstreze calmul la volan. Este important să nu se dea curs provocărilor, deoarece s-a dovedit că starea de road rage este contagiosă în trafic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vela: Au fost extrădate două persoane urmărite prin Interpol ( 14 August 2020 )

  Doi cetățeni care au comis infracțiuni internaționale vor fi extrădați din România în Statele Unite. Unul dintre ei era capul unei rețele de trafic de persoane care acționa în România, Mexic și Statele Unite ale Americii, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

 • Șoferii fără abateri în 2019, premiați ( 21 Mai 2020 )

  Șoferii care nu au nicio abatere de la regimul rutier, în 2019, pot fi premiați, în cadrul campaniei „Șoferi de nota 10!” Este o campanie anuală a Poliției Române, în colaborare cu Asociația Green Road, inițiată...

 • Un șofer nervos a aruncat un termos în altă mașină ( 27 Ianuarie 2020 )

  Șicanare în trafic, la Onești, în județul Bacău! Un șofer care circula regulamentar s-a trezit cu un termos în geam. Cel care a aruncat termosul a fost un alt șofer. Cei doi conducători auto au avut o dispută de la o așa-zisă depășire mai rapidă. Unul dintre șoferi a încercat să îi taie calea celuilalt, pentru că s-a simțit deranjat că l-a depășit prea repede. Când a trecut prin celeilalte mașini, a aruncat cu termosul în geam.

 • Polițiștii de la Rutieră, dotați cu camere video ( 25 Ianuarie 2020 )

  Polițiștii însărcinați cu munca de teren vor avea tot timpul asupra lor camere video. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-au alocat peste 5 milioane de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere video...

 • Polițiștii de la Rutieră aflați în misiune vor avea camere video ( 23 Ianuarie 2020 )

  Polițiștii vor fi dotați cu camere video atunci când sunt în misiune! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că vrea să achiziționeze dispozitive de înregistrare video pentru fiecare agent de la Poliția Rutieră. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2