Date companie
 
 
 
 

Romancele uita sa-si mai alapteze copiii la san

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, lege, copii, lapte, mame, praf, alaptare, san
 

Adio lapte praf la liber, pe piata romaneasca! O lege depusă recent în Parlament, prevede ca înlocuitorul laptelui matern să fie vândut numai pe bază de rețetă, în farmacii. Se urmărește astfel promovarea alăptării la san, in conditiile in care România este pe ultimul loc în Europa în privința numărului de copii hrăniți natural.

ANA MAITA, presedinte, Asociatia "Mame pentru Mame" "Papa bun din prima clipã. L-ai nãscut, l-ai pus pe piept. La noi, soluția cea mai ușoarã e sã îl pui direct pe lapte praf."

Potrivit statisticilor, doar 12% dintre mamele romance își mai alãpteazã copiii în primele trei luni după naștere. Suntem codașii Europei la acest capitol, deși femeile din România nu au probleme de sănătate, pentru a avea motive să nu își hrănească natural copiii.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, director, I.C.A. "Laptele matern e fãcut sã creeze creier, nu mușchi. De aceea conține multã lactozã, esențialã pentru mielinizarea sistemului nervos."

Implicatã în campania de promovare a alãptatului, președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a venit cu exemple personale în sprijinul inițiativei.

ROBERTA ANASTASE, presedinte, Camera Deputatilor "De-a lungul timpului mi s-au descoperit anemii. Mi s-a spus cã o cauzã a fost și faptul cã nu am beneficiat de lapte matern. Sper sã nu o moștenesc pe mama din punctul ãsta de vedere. Îmi doresc sã am copil, sã alãptez. Mama are un frate geamãn, se spune cã se repetã la a doua generație, deci dacã voi avea gemeni, Doamne ajutã!"

Totodată, initiatorii proiectului își doresc ca medicii să nu mai elibereze cu ușurință rețete pentru medicamentele ce opresc lactația. Proiectul legislativ intra in dezbaterea alesilor la toamna.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2