Date companie
 
 
 
 

România a intrat în Cartea Recordurilor cu cei mai multi participanti la un curs de prim ajutor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, dinamo, viata, record, salvare, ambulanta, guiness, book, primajutor, stadionul
 

Ambulanta Bucuresti-Ilfov a intrat în Guiness Book cu cel mai mare numãr de participanti la un curs de primajutor. Peste 7.400 de oameni s-au adunat marti pe stadionul Dinamo, unde au învãtat simultan cum sã salveze o viatã, în caz de urgentã.

AMBIANTÃ "Cu oamenii din echipã, trebuie sã facem cei Sase pasi pe care i-am vãzut. Ne punem pe treabã: pupãm manechinele. Ok?"

AMBIANTÃ "O secundã, o secundã si jumãtate. Reia cu 30 de compresii."

VOX "Sunt capabilã sã ajut si eu pe altii. Ati avea curaj dacã se întâmplã mâine pe stradã? -Da, as avea curaj, bineînteles."

Autoritãtile spun cã foarte putini români stiu sã acorde primul ajutor. În alte tãri, încã din scoala generalã se predau lectii pentru salvarea vietii.

RAED ARAFAT, subsecretar de stat, Ministerul Sãnãtãtii "Sistemul de urgentã încã e primitiv la noi. Oamenii nu sunt pregãtiti si nu dau importantã acestui aspect. Si va trebui sã privim acest aspect la toate nivelurile si la nivel de scoalã, si la nivel de facultate."

Dupã actiunea de pe stadionul Dinamo, la care au participat 7.400 de persoane, România a detronat recordul Mexicului, care în 2010 a organizat un astfel de curs, la care au participat circa 6.600 de oameni.

ALICE GRASU, manager, Serviciul de Ambulantã "Suntem în Cartea Recordurilor, dar cel mai important lucru, vor sti ce sã facã unui om care cade, nu numai sã sune la ambulantã. Sã-l ajute stiind ce face."

Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfiintarea Serviciului de Ambulantã, in tara noastra.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2