Date companie
 
 
 
 

Romania ar putea cheltui imprumutul preventiv de la F.M.I.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, fmi, imprumut, ialomitianu, finante, ministrul
 

România nu va apela la împrumutul preventiv de la Fondul Monetar Internațional....cel puțin în următoarele patru luni! Ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, susține că țara noastră are o rezervă pentru acoperirea tuturor cheltuielilor bugetare, însă este suficientă pentru a acoperi deficitul doar până la finalul lunii martie.

GHEORGHE IALOMIȚIANU, ministrul de Finanțe "Nu excludem 100% ca nu vom folosi acesti bani, dar repet, nu am luat în calcul folosirea acestor bani."

Ialomițianu spune că banii din fondul de rezervă vor ajuta Finanțele să refuze împrumuturile în perioadele dificile, atunci când dobânzile sunt prea mari.

GHEORGHE IALOMIȚIANU, ministrul de Finanțe "Nu e vorba de a înceta plățile. Avem bani pusi deoparte pentru zile negre.(...)E vorba de o perioada de patru luni, e o măsură de precauție."

Reacția ministrului de Finanțe a venit după ce consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a anunțat că există posibilitatea ca România să utilizeze anul viitor o parte din banii de la FMI. In primăvara acestui an, autoritățile române au bătut palma cu Fondul Monetar pentru un acord preventiv, pe o perioadă de doi ani, în valoare de 3,6 miliarde de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2