Date companie
 
 
 
 

România digitalizată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Octombrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : telecomunicatii
 

Cel mai important eveniment al anului în domeniul comunicațiilor electronice din România a fost organizat astăzi de Asociația de Comunicații Electronice din România, în parteneriat cu TVOTT. Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție.

SEBASTIAN BURDUJA
ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

”Atunci când vorbim despre dezvoltarea României, vorbim și despre conectivitate și despre conectarea românilor la oportunități prin rețele moderne, prin rețele de mare viteză așa cum România s-a obișnuit să fie lider european și chiar mondial trebuie să ținem steagul sus și să rămânem competitivi. + Pentru a transforma digital România trebuie să mergem în mediul rural, în comunitățile mici. Noi am pornit o caravană a digitalizării prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Mergem la firul ierbii, vedem care sunt nevoile, dar nevoia de bază este să existe conexiuni la internet în bandă largă.”


ADRIAN NEAGU
președinte, A.C.e.R.
”Să reușim tehnic 5G-ul. Din punctul meu de vedere, tehnic vorbind, va mai dura puțin mai mult timp decât am preconizat toți. Pentru că, de fapt, 5G-ul față de 4G are o altă problemă că se micșorează distanțele și atunci îți trebuiesc echipamente mult mai multe ca să poată să dea calitatea care este nevoie. Eu ce văd peste 10 ani, din punctul meu de vedere, este clar că și la anul la următoarea convenție vom vorbi de inteligența artificială, vom vorbi de roboți. + Digitalizarea, de fapt, din punctul meu de vedere, este lucrul cel mai important care trebuie aplicat. În momentul în care aplici digitalizarea, atunci dintr-o dată businessul și dezvoltarea spune un alt cuvânt. Părerea mea că, digitalizarea ca procedeu ar trebui aplicat inclusiv în partea politică. Pentru că dacă am avea un business plen corect chiar din partea politică atunci am putea să vorbim inclusiv în industria noastră de media, de cablu și de comunicații.”


LUCIAN ROMAȘCANU
ministrul Culturii
”În ceea ce ne privește, spațiul media românesc este un spațiu destul de complicat, este un spațiul destul de dinamic care trebuie să aibă parte de un tratament corect din punct de vedere legislativ, iar toți operatorii care joacă în această piață să asigure un tratament egal și care să asigure și premisele dezvoltării pentru acest segment extrem de important în piața societății românești.”

A.C.e.R. are ca scop reprezentarea și promovarea intereselor companiilor membre și asigurarea unei competiții corecte în piața de comunicații electronice.


România digitalizată

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Motive de ”Cascadorii râsului”, invocate de români la 112 ( 6 Octombrie 2019 )

    Este incredibil ce motive invocă unele persoane, atunci când sună la numărul unic de urgență 112. Unii invocă situații periculoase neîntemeiate, iar alții fac glume proaste. Autoritățile au făcut și un top al apelurilor aiuritoare, pe județe.

  • Provocările pieței de telecomunicații ( 29 Noiembrie 2018 )

    Cei mai importanți jucători din industria de telecomunicații s-au întâlnit la cea de-a șasea ediție a Convenției Naționale de Comunicații Electronice! În cadrul conferinței s-a discutat despre viitorul conținutului de televiziune și al tehnologiei media de top.

  • Atentat cu bombă artizanală, la Universitatea din Iasi ( 8 Iulie 2013 )

    Atentat cu bombă artizanală, la Facultatea de Telecomunicații din Iaș, executat de un bărbat în vârstă de 38 de ani. Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 9.00, individul a intrat într-o salã unde avea loc examenul de licențã și a detonat o bombã pe care o avea în rucsacul din spate. Atentatorul a fost rãnit ușor. La fața locului s-au deplasat o echipă din cadrul Brigăzii Antitero, însoțită de ploițiști și de ofițeri S.R.I.. Specialiștii în antiterorism...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2