Date companie
 
 
 
 

România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : energie, cladiri
 

Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.

ZOLTAN NAGY, vicepreședinte ANRE
”Avem două directive foarte importante, directiva prin performanță energetică a clădirilor și directiva prin eficiență energetică care trebuiesc transpuse în anul 2020......... există speranță ca până în martie se adoptă.”

În România sunt peste 8.300.000 de clădiri. Majoritatea clădirilor din România sunt construite înainte de ’90 și au pierderi energetice de două, trei ori mai mari decât clădirile moderne. Măsurile de eficiență energetică pot reduce cu până la 40% consumul de energie al unei clădiri.

MIHAI MOIA, director executiv ROENEF
”Creșterea gradului de conștientizare de la nivelul cetățeanului de rând să vadă care sunt beneficiile ................ nu își renovează casa, de exemplu.”

Energia termică pentru încălzire și apă caldă reprezintă aproximativ 70% din consumul unui imobil rezidențial. Prin izolarea termică corespunzătoare și prin implementarea unor soluții eficiente de încălzire, consumul de energie poate fi redus la jumătate.

STELIAN MATEI, consilier, Departament Dezvoltare durabilă
”Orașul viitorului este un oraș durabil, sustenabil, un oraș smart............................. și nimeni nu este lăsat în urmă.”

Proiectul presupune dezvoltarea unui ghid practic de eficiență energetică și programe de training pentru reprezentanți ai autorităților publice. Într-o fază avansată a proiectului, vor fi finanțate proiecte de renovare extinsă a unor clădiri publice pentru creșterea eficienței energetice. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Universitatea Politehnică București și Asociația de Standardizare din România s-au alăturat acestui program.


România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bogdan Chirițoiu, numit la șefia Agenției Europene de Reglementare în Energie ( 16 Noiembrie 2019 )

  Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie. Este vorba de o instituție-cheie pe piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor...

 • Raport privind furtul de electricitate și gaze ( 25 Octombrie 2019 )

  Raport privind furturile de energie electrică și gaze, prezentat de un furnizor care a suportat prejudiciile. Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică au fost identificate de specialiștii companiei...

 • Eveniment ”Art Nouveau”, la Oradea ( 16 Iunie 2019 )

  Eveniment cultural spectaculos, în acest weekend, în centrul Oradiei! Sub sloganul "Celebrează o zi, admiră o viață!", a avut loc evenimentul dedicat sărbătoririi patrimoniului Art Nouveau al orașului, aflat la a doua ediție.

 • Proiectul ”Centenarul Luminii”, la start ( 10 Aprilie 2019 )

  Panouri fotovoltaice cu bani de la stat! Astăzi, s-a dat startul proiectului "Centenarul Luminii", care presupune instalarea de panouri solare pentru alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor izolate, neracordate...

 • Teodorovici și Anton se contrazic pe tema energiei ( 26 Martie 2019 )

  Eugen Teodorovici și Anton Anton se contrazic pe tema OUG 114! Ministrul Energiei și ministrul Finanțelor s-au contrazis in legatura cu piata energiei. Anton Anton a precizat că nu se așteaptă la nicio modificare, în timp ce Teodorovici a susținut că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări în acest domeniu.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2