Date companie
 
 
 
 

Romania este expusa unei crize alimentare, dar controleaza deficitul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, criza, boc, deficit, premier, Tabara, ministrul, agriculturii, alimentara
 

După ce în repetate rânduri a spus că România nu va fi lovită niciodată de criza alimentară, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a recunoscut, marti, că o criză alimentară la nivel global ar afecta si tara noastra.

VALERIU TABĂRĂ, ministrul Agriculturii "România, și nici Franța, și nici Marea Britanie și nici statele Unite nu sunt ferite de efectele secundare a oricărei crize care se întâmplă în lume astăzi. Dacă cumva generațiile următoare vor discuta ce înseamnă globalizare, atunci s-ar putea ca România să fie o insulă care să poată rezista întotdeauna fără probleme, ceea ce mi se pare ca viziune pentru viitor aproape imposibil."

Daca din declaratia ministrului Agriculturii reiese cat suntem de expusi in cazul declansarii unei crize alimentare la nivel mondial, o alta declaratie, de data asta a premierului Emil Boc, arata ca Romania este apreciată în cadrul Uniunii Europene pentru faptul că a reușit să mențină sub control deficitul. Prim-ministrul a precizat că dacă Guvernul ar fi "slăbit șurubul", ar fi compromis viitorul țării.

EMIL BOC, premierul Romaniei "România e apreciată în cadrul UE prin faptul că și-a menținut deficitul, că avem o datorie publică de 31%, sub limita impusă de Maastricht. Și pentru noi era foarte simplu să fi lăsat șurubul datoriei, să fi trecut peste 60% din PIB. Eram aplaudați o zi, două. Am fi compromis viitorul acestei țări. Tot aici am fi ajuns, dar cu greutăți mult mai mari, ca să iei măsuri de austeritate, așa cum Grecia e în situația de a lua măsuri foarte dure pentru a-și corecta derapajele din anii anteriori."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2