Date companie
 
 
 
 

România împrumută bani, pentru a construi închisori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dezvoltare, imprumut, banca, penitenciare, consiliul, europei, inchisori
 

Închisori construite din împrumut! Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, dar România trebuie să se conformeze directivei europene privind asigurarea condițiilor decente în penitenciare. Prin urmare, statul român va împrumuta 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a construi două penitenciare care vor avea și facilități pentru gardieni. Construcția celor două închisori va crea 1.900 de locuri pentru diverse categorii de deținuți și va avea un impact direct asupra îmbunătățirii condițiilor de viață ale acestora, prin reducerea supra-aglomerării. Proiectul va asigura și pregătire profesională pentru angajații penitenciarelor, dar și facilități de recuperare și pregătire a acestora. Prin asigurarea acestor facilități se urmărește creșterea nivelului profesional al personalului și reducerea absenteismului provocat de boli profesionale.

COSMINA STOIAN, reporter „Proiectul prevede construirea unui penitenciar cu 1.000 de locuri de detenție, în Berceni, județul Prahova și construirea unui penitenciar cu 900 locuri de detenție în localitatea Unguriu din județul Buzău. Totodată, prevede construirea unei facilități de pregătire a personalului în Pantelimon, județul Ilfov și construirea unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în localitatea Rodbav din județul Brașov.”

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane de euro, din care 177 de milioane de euro, adică circa 80% din costul total, se va acoperi din împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Diferența, respectiv echivalentul a 44,5 milioane de euro, reprezintă contribuția statului român. În expunerea de motive se precizează faptul că se are în vedere o majorare a contribuției României din taxele și impozitele aferente proiectului, datorate pe teritoriul României.


România împrumută bani, pentru a construi închisori

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2