Date companie
 
 
 
 

România, în stare de alertă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reguli, alerta, arafat, stare, iohannis, vela, tataru
 

România a intrat, de astăzi, în stare de alertă, după două luni de stare de urgență! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au prezentat, aproape de miezul nopții, noile reglementări valabile pentru perioada stării de alertă.

ION MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Începând cu data de 15 mai 2020, se declară starea de alertă la nivel național pentru o perioada de 30 de zile.” 

Sunt câteva mari schimbări în ceea ce privește viața oamenilor. Astfel, românii pot ieși din casă, în interiorul localității, fără declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator. În schimb, trebuie să completeze declarație, dacă doresc să iasă în afara localității, pentru motive întemeiate.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. „O măsură importantă este că, începând cu 15 mai 2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spatii închise se instutuie obligativitatea măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite. Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii economici publici și privați au obligația organizării activității astfel încât munca să se desfășoare de la domiciliul angajaților, iar dacă activitatea desfășurată nu permite acest lucru trebuie să ia măsuri pentru asigurarea triajului epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, respectarea regulilor privind desfășurarea activității în birourilor din spații comune, decalarea programului de lucru pentru entitățile cu un numar mai mare de 50 de salariați. E suspendată temporar activitatea de servire și consumarea produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor și a localurilor publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații. Deci, continuă să fie închise terasele și alte zone de servire a mesei. Sunt exceptate activități de preparare a hranei și de comercializare a băuturilor, precum și cele de tip room service, drive in, etc.” 

Începând de astăzi, românii pot merge la dentist, la coafor sau la saloanele de cosmetică. Și mall-urile au fost deschise, însă doar cele mici, cu suprafață de până în 15.000 metri pătrați, iar magazinele trebuie să aibă deschidere spre stradă. Tot de astăzi, românii pot participa la slujbele religioase.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății „Aceste reguli, care au fost evaluate, vor fi ăntr-un ordin comun al MS cu secretariatul pentru culte. Se reiau sau se dechid hotelurile. Deschiderea saloanelor de ingrijire corporală si regulile aferente le veti gasi intr-un ordin comun cu Ministrul Economiei si Ministrul Muncii.” 

În starea de alertă, românii pot merge la spital, chiar dacă nu au probleme urgente, dar cu condiția să își programeze vizita la medic. De asemenea, au fost deschise și parcurile, însă nu și locurile de joacă. Președintele Klaus Iohannis a anunâat, aseară, că intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare pentru toți cei care își vor relua, într-o formă sau alta, activitatea.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Vreau să fiu foarte clar! Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii!”


România, în stare de alertă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Clotilde Armand vrea stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor ( 4 Iunie 2021 )

  Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza crizei gunoaielor. Potrivit prefectului Alin Stoica, o decizie privind convocarea...

 • Percheziții în dosarul măștilor neconforme cumpărate de UNIFARM ( 3 Februarie 2021 )

  Cinci percheziții au avut loc în București și Ilfov într-un dosar cu acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către compania națională UNIFARM de măști medicale...

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2