Date companie
 
 
 
 

România, între vijelii și caniculă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, romani, temperaturi, furtuni
 

Românii au suferit de caniculă în ultimele zile, apoi au avut parte de vijelii! Disconfortul termic s-a menținut destul de accentuat, deși 17 județe din sud-estul țării și Capitala s-au aflat sub o atenționare cod galben de furtuni. În piețe, alimentele au zăcut în soare, iar transportul public nu a fost o misiune deloc ușoară. Vatmanii au lucrat ore bune pe căldură, fără să se hidrateze.

BRÂNDUȘA RĂECEANU, purtător de cuvânt, R.A.T.B. "Demersurile privind achiziția de apă s-au încheiat. De astăzi, angajații R.A.T.B. au primit apă."

Pentru călători, însă, nu prea au existat variante, mai ales că niciun tramvai din Capitală nu are aer condiționat.

VOX "Din păcate, n-am alternativă, nu am alt mijloc de transport."

În trenuri, aceeași poveste! Călătorii au avut de îndurat câteva ore de foc.

VOX "Am fost la o soră la București e bolnavă și... - Doamnă, și cum o să suportați căldura asta de nedescris? - Ei, mai bem apă, mai facem vânt!"

În spitale, căldura le-a provocat necazuri pacienților.

VOX "Eu, duminică, am intrat în operație și, zilele astea, am prins jale. Fără prosop nu poți să stai!"

Vestea bună este că meteorologii au anunțat că vremea se răcorește, iar temperaturile scad chiar și cu zece grade, în unele regiuni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2