Date companie
 
 
 
 

România, lovită de gerul arctic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, meteorologi, frig, temperaturi, ger, arctic
 

România, lovită de un val de ger arctic! În doar 24 de ore, temperaturile au scăzut cu până la 25 de grade celsius. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de răcire accentuată a vremii și intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare astăzi, la ora 13,00, și va expira joi, tot la ora 13.00. Pe lângă gerul instalat de la o zi, la alta, în mai multe orașe din țară a nins încă de la primele ore ale dimineții. Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat gros de zapadă.

VOX ”O așteptăm mai de mult, dar, ca în ultimii ani, a venit cu întârziere. Și oamenii sunt mai duri cu natura și, atunci, și natura e mai dura cu noi.”

VOX ”Diferențele de temperatură sunt foarte mari de o zi la alta, dar ne adaptăm. Mie îmi place iarna.”

În ultimele 24 de ore, la Iași, gerul a provocat moartea a două persoane. Una dintre victime este un batrân în vârstă de 72 de ani, care a căzut în stradă. A zăcut acolo până a fost găsit de or rudă, dar era deja în șoc hipotermic și medicii nu au mai reușit să-l salveze. Tot din cauza frigului a murit și o femeie de 78 de ani. Batrâna locuia cu fiul său cu handicap și, din cauza sărăciei, nu și-au permis să-și încalzească locuința. Când a ajuns pe mâna medicilor, temperatura corpului bătrânei era de numai 28 de grade cu aproape 10 grade mai puțin decât cea normală. Medicii atrag atenția că expunerea îndelungată la temperaturi scăzute fără a fi luate măsuri de protejare a organismului, poate duce la deces. În perioadele marcate de ger, se recomandă îmbrăcăminte groasă, protejarea mâinilor și picioarelor, pentru a evita degerăturile și consumul de alimete și băuturi calde.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2