Date companie
 
 
 
 

România, pe locul 52 în ”clasamentul fericirii”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, clasament, organizatia, unite, finlanda, tari, fericire, natiuni
 

Finlanda este cea mai fericită țară din lume! Așa reiese din clasamentul pe 2018 realizat de Rețeaua de Soluții pentru Dezvoltare Durabilă, un program mondial al Organizației Națiunilor Unite. Finlanda a urcat pe primul loc de pe a cincea poziție ocupată anul trecut, detronând astfel Norvegia.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter  "Finlandezii sunt cei mai fericiti oameni din lume, conform scorurilor obținute la evaluări privind PIB-ul pe cap de locuitor, asistență socială, speranță de viață sănătoasă, libertate socială, generozitate și absența corupției. Pe locul trei se află Danemarca, urmată de Islanda, Elveția, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Suedia și Australia."

Statele Unite se afla pe locul al 18-lea în clasamentul fericirii, cu patru poziții mai jos față de anul trecut. Marea Britanie ocupă locul al 19-lea, iar Emiratele Arabe Unite se află pe locul 20. La polul opus, pe ultimele trei locuri se află Sudanul de Sud, Republica Central Africană și Burundi.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În Raportul Mondial al Fericirii 2018, România ocupă locul 52 din 156 de țări. Percepția referitoare la corupție, precum și slaba speranță de viață sunt principalele cauze pentru care țara noastră se află pe această poziție. Lipsa sprijinului social reprezintă o altă cauză a nefericirii românilor."

În premieră de la inițierea sa, în anul 2012, raportul ia în calcul gradul de fericire al imigranților din 117 țări. Acesta este similar cu gradul de fericire al restului populației, ceea ce arată că fericirea imigranților depinde de calitatea vieții din țara unde trăiesc. Finlanda a obținut și la această categorie rezultatele cele mai bune. La polul opus se află Siria, o țară devastată de șapte ani de război civil.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2