Date companie
 
 
 
 

România, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește siguranța rutieră

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : infrastructura, accidente, UE
 

România se clasează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește siguranța rutieră! Declarația îi aparține secretarului de stat din cadrul Ministerul Transporturilor, Mihai Tămâian. Datele oficiale arată că în fiecare an mor pe șoselele din România, ca urmare a accidentelelor rutiere, aproximativ 1.900 de persoane. Asta înseamnă o medie zilnică de cinci decese. De asemenea, numărul de victime înregistrate în 2016, raportat la populația României, a fost de 95 de morți la 1 milion de locuitori. În plus, peste 8.000 de persoane sunt rănite grav în accidentele rutiere într-un an, ceea ce înseamnă o medie zilnică de circa 22 de persoane rănite.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"În România, cele mai multe accidente rutiere sunt provocate de viteza excesivă și conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Alte două cauze sunt creșterea puternică a numărului de vehicule și infrastructura nedezvoltată."

Anul trecut în Uniunea Europeană au murit 25.500 de persoane iar alte 135.000 au suferit răni grave.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

  Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • 34 de oameni au murit și 25 au fost grav răniți, în ultimele 5 zile, în trafic ( 29 Decembrie 2019 )

  Bilanț teribil anunțat de Inspectoratul General al Poliției Române! 34 de oameni au murit și 25 au fost grav găniți în accidentele rutiere produse în ultimele cinci zile. Polițiștii au intervenit la peste 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma intervențiilor au fost aplicate peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei. Polițiștii au reținut aproape 500 de permise de conducere și au retras 86 de certificate de înmatriculare.

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

  Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2