Date companie
 
 
 
 

România renunță la adoptarea euro, în 2015

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, ponta, guvern, euro, program, europeana, 2015, leul, 2020, convergență comisia
 

România renunță la adoptarea monedei euro în anul 2015. Premierul Victor Ponta este de părere că țara noastră nu este încă pregătită pentru această schimbare. Executivul va transmite Comisiei Europene un program de convergență, care nu va mai include o țintă exactă pentru adoptarea monedei europene. In acest program, publicat pe site-ul ministerului Finanțelor Publice, se menționează că aderarea la zona euro ar putea fi amânată pentru 2020.

VICTOR PONTA, premierul României "Nu suntem pregătiți să rezistăm la o competiție în zona euro. Să intrăm nepregătiți în zona euro reprezintă un risc uriaș pentru economie."

La începutul anului, premierul Victor Ponta anunța că 2015 nu mai poate fi o țintă credibilă pentru aderarea la euro. Șeful Executivului preciza, însă, că obiectivul nu trebuie abandonat, chiar dacă nu mai poate fi vorba despre o dată certă.
Dintre criteriile de aderare, inflația pune cele mai mari probleme autorităților române. Astfel, nivelul inflației pe luna trecută a fost de 5,25 la sută. Mai mult, deficitul bugetar a coborât în 2012 sub pragul de 3 procente din Produsul Intern Brut. Iar prognozele și țintele macroeconomice ale Guvernului pentru următorii trei ani s-au înrăutățit semnificativ. In programul de convergență se arată că prognoza de creștere economică pentru acest an s-a redus de la 3,1 la 1,6 la sută, astfel încât ne putem aștepta la continuarea crizei până în 2016.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

    100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

  • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

    Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

  • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

    Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

  • România, sub amenințarea unui ciclon ( 18 Iunie 2021 )

    România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.

  • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

    Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2