Date companie
 
 
 
 

România sancționată de CEDO din cauza condițiilor din penitenciare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, conditii, amenda, penitenciare, cedo
 

Condițiile din penitenciarele românești nu respectă Convenția Europeana pentru Drepturile Omului! Asta au decis în unanimitate judecătorii Curții Europene pentru Drepturile Omului, care au impus un termen de șase luni, în care țara noastră să prezinte un plan concret pentru rezolvarea supraaglomerarii. Judecatorii de la Strasbourg au ajuns la concluzia că statul român a încălcat articolul 3 din Conventia Drepturilor Omului, care interzice tratamentele inumane și degradante. Potrivit șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, pe termen scurt, grațierea colectivă este singura solutie.

SORIN GRINDEANU, premierul României "Eu am avut o discuție în urmă cu câteva zeci de minute cu Tudorel Toader, sunt convins că va veni în ritmul potrivit cu acest plan de măsuri, ca în cele 6 luni date ca termen să reușim să aprobăm acest plan."

TUDOREL TOADER, ministrul Justiției "Avem legea grațierii care va rezolva o mică parte a problemei. Aveți legea recursului compensatoriu, noi vom veni cu modificarea codului penal."

Pe lânga aceste obligativități, România trebuie să plătească și o amendă de aproape 20.000 de euro.

CRISTINA TARCEA, președinte, Înalta Curte de Casație și Justiție "Prima decizie a fost în 2003. Cum schimbările nu au fost majore eu cred că era previzibilă o astfel de decizie."

Magistrații CEDO au dreptul de a suspenda judecarea dosarelor aflate pe rolul Curții în perioada celor șase luni, dacă acestea vizează condițiile din penitenciare. Și nu sunt deloc puține, spune șeful ANP: sunt peste șase mii!

MARIUS VULPE, director gen., Administrația Națională a Penitenciarelor "Necesarul este 8.000-8.500 de locuri, în funcție de efectivele pe care sistemul penitenciar le are, construirea de penitenciare, pentru că grațierea sau arestul la domiciliu nu rezolvă problema. În penitenciare trebuie investiții pentru construire și renovare."

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, prețurile pentru construirea unui penitenciar nou se ridică la aproximativ 140 de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2