Date companie
 
 
 
 

România se pregătește de referendum pentru familie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vot, familie, femeie, barbat, cetateni, referendum, casatorier
 

România, în prag de referendum! În acest weekend, cetățenii cu drept de vot sunt invitați la referendumul privind redefinirea noțiunii de familie în Constituție. Consultarea prin referendum a populației vizează schimbarea sintagmei ”căsătoria între soți” , cu noțiunea de „căsătorie între un bărbat și o femeie”. Întrebarea adresată românilor, la care ar trebui să răspundă cu ”da” sau ”nu” va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”. Accesul în sala de votare se va face în serii, conform numărului cabinelor existente. Astfel, fiecare participant va prezenta biroului electoral al secției de votare actul de identitate sau adeverința care ține loc de act de identitate. Opțiunea va fi exprimată într-o cabină închisă, aplicând șampila ”VOTAT” doar în cele două căsuțe inserate pe buletinul de vot, ”DA” sau ”NU”.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Pentru a înțelege, cu adevărat, implicațiile votului, trebuie să se ia în considerare că nici în prezent nu este permisă căsătoria între persoane de același sex. Este prevăzut astfel în Codul civil, în cadrul articolului 258. Printre altele, în lege se arată clar că familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora, precum si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea si educarea copiilor lor. In sensul prezentului cod, prin soti se intelege barbatul si femeia uniti prin casatorie.”

Au dreptul de a participa la referendum toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepția debililor sau a alienaților mintal puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. Cetățenii care, în ziua referendumului național, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală pot să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției, pe baza actului de identitate. Secțiile de votare se vor deschide, în 6 și 7 octombrie, la ora 7,00 și se vor închide la ora 21,00. Ordonanța de Urgență privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție a fost adoptată, marți, în ședința de Guvern. Costul total al organizării consultării populare este de aproape 164 de milioane de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O femeie și doi copii au murit într-un incendiu ( 16 Septembrie 2019 )

  Sfârșit tragic pentru o familie din județul Neamț! O femeie și cei doi copii ai săi au murit, după ce casa lor aflată în localitatea Săvinești a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere.

 • Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament ( 29 August 2019 )

  PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând...

 • Virusul West Nile face o nouă victimă ( 13 August 2019 )

  Un nou deces provocat de virusul West Nile! O femeie în vârstă de 64 de ani din județul Buzău a murit, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din București. Rezultatele analizelor realizate de la Direcția de Sănătate Publică Buzău...

 • Înregistrarea alegătorilor din Diaspora pentru votul prin corespondență, operațională ( 28 Iulie 2019 )

  Undă verde la votul prin corespondență, pentru alegerile prezidențiale! De astăzi, românii din Diaspora se pot înregistra pentru votul prin corespondență sau pentru votul în secții mai aproape de domiciliul sau reședința lor.

 • Cadavrul unei femei înfășurat într-o pătură, descoperit în moloz, la Măgurele ( 28 Iulie 2019 )

  O altă crimă șochează România! Cadavrul unei femei a fost descoperit, sâmbătă, pe un teren viran din Dărăști, lângă Măgurele, în județul Ilfov. Un muncitor care descărca moloz din mașina sa în acel loc a făcut descoperirea macabră.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2