Date companie
 
 
 
 

România, sustinuta de PPE, pentru intrarea in Schengen

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, bucuresti, schengen, daul, aderarea, populari, europeni
 

"Bulgaria trebuie să mai facă eforturi importante pentru aderarea la Schengen, dar nu dorim decuplarea ei de România", a declarat liderul grupului popularilor europeni din Parlamentul European, Joseph Daul, cu ocazia vizitei efectuate la București.

JOSEPH DAUL, lider grup PPE, din P.E. "Nu as vrea ca Bulgaria sã fie decuplatã de România pentru aderarea la Schengen, însã, dacã procesul de pregãtire al Bulgariei este prea lent putem sã mai vorbim. Dacã e însa unul rapid, preferãm sã adere împreunã cum a fost si în cazul aderãrii la UE."

În ciuda tensiunii publice generate de problema Schengen, președintele Traian Băsescu spune că România nu poate ceda.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Suntem într-o tensiune publicã si în mod cert noi nu ne-o dorim, dar nici nu putem sta sã se prãvãleascã furtuna pe noi. În mod decent trebuie sã ne apãrãm interesele. Nu as spune cã sunt interese foarte mari, dar o minimã demnitate trebuie sã ne-o apãrãm."

Joseph Daul a adăugat că a vorbit cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru ca dosarul privind aderarea României la spațiul Schengen să se finalizeze sub Președinția ungară a Uniunii Europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2