Date companie
 
 
 
 

România va avea, anul acesta, cinci baze aeriene de salvare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, elicopter, salvare, aeriene, baze
 

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a fost înzestrat cu un nou elicopter, care va interveni în zona Moldovei. Este cel de-al patrulea aparat de zbor achiziționat de autoritățile române din cele opt pe care SMURD vrea să le dețină până în 2014. Până la finalul acestui an, în România vor fi operabile cinci baze aeriene de salvare: la București, Târgu Mureș, Iași, Arad, și Constanța.

MIHAI BORSA, medic elicopter SMURD "Efectuăm foarte multe misiuni începând cu descarcerări auto în care plecăm la bord cu pompierul descarcerator si echipamentul de descarcerare, misiuni de coordonare, inclusv salvare montanã. Putem transporta inclusiv copii si nou-nãscuti în incubator special conceput pentru a activa pe elicopter."

Bulgaria, Republica Moldova sau Muntenegru ne invidiază la acest capitol, pentru că nu au nici măcar un astfel de elicopter medical. Țara noastră se confruntă, însă, cu o mare problemă: lipsa personalului.

RAED ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Sănătății "Au un spor de 50 pânã la 100 la sutã pentru medicina de urgentã si terapie intensivã. E adevãrat însã cã e corelat cu un salariu mic si cu tot cu spor nu ajung la salariile pe care le-ar primi în Franta sau în Anglia."

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății "Medicii fac gãrzi o datã la douã zi cu mari riscuri si pentru ei si pentru pacient. Am fãcut deja un proiect de hotãrâre de guvern.  Urmeazã sã ni se aprobe deblocarea posturilor."

Dacă Executivul va aproba această măsură, vor fi deblocate aproape trei mii de posturi pentru medici si asistenti.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2