Date companie
 
 
 
 

Românii ar putea rãmâne fãrã 30% din medicamentele compensate și gratuite

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, compensate, taxa, producatori, romanii, pacienti, lista, gratuite, clawback
 

Românii riscă să rămână fără 30 la sută din medicamentele compensate și gratuite! Din cauză că autoritățile au respins orice propunere formulată de producătorii de medicamente referitoare la modificarea taxei clawback, aceștia refuză să o mai plătească. La vestea ca ar putea ramane fara medicamente, pacientii au intrat in panica.

VOX "Trebuie sã le iau. Dacã vreau sã mai fiu deasupra pãmântului și nu dedesubt trebuie sã le iau."

Ampicilina, Diazepam, Metoclopramid și Ranitidina, plus alte o sută de medicamente pentru afecțiuni de inimã, probleme digestive și anumite forme de cancer vor fi scoase de pe lista compensatelor cât de curând, susțin reprezentații industrei farmaceutice. Ei ameninta, chiar, cu retragerea de pe piata romaneasca. Ministrul Sănătății spune că n-o sa cedeze presiunilor.

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății "Este puțin probabil sã se retragã 16 producatori de pe piațã. Nu cred cã se va întampla asta."

Dacã în 2011, taxa de clawback a fost de 250 de milioane de euro, acum trece de 400 de milioane de euro. Adică, aproximativ 30% din profitul înregistrat de vânzarea medicamentelor compensate în țara noastrã.

LAURENȚIU MIHAI, director executiv, A.P.M.G.R. "Am propus ca industria farmaceutica sã plãteascã o taxa fixã de 10% din valoarea medicamentelor compensate. Din pãcate nu am primit niciun rãspuns, ca sã nu spun cã raspunsul este negativ."

Medicamentele nu vor dispãrea de tot, ele vor fi vândute la liber. Asta înseamnã cã românii care își plãtesc asigurãrile de sãnãtate riscã sa nu mai poate cumpãra în regim compensat peste 2.400 de medicamente.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2