Date companie
 
 
 
 

Românii au prins gustul colectării selective a deșeurilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, colectare, deseuri, selectiva, ambalaje
 

Romanii au inceput sa invete ce inseamna colectarea selectiva. În 2011, au fost colectate cu 40% mai multe deșeuri de ambalaje decât anul anterior. Cele mai mari cantități colectate au fost ambalajele de hârtie-carton , urmate de plastic , sticlă și metal. Creșteri semnificative au fost înregistrate în cazul deșeurilor de ambalaje din aluminiu, cu 245% mai mult decât în 2010 , urmate de cele de tip PET, cu aproximativ 68% mai mult decât in anul precedent.

IOANA COSTACHE, director ONG "Cantitatile colectate selectiv de la populatie si reciclate sunt mai mari cu 40 la suta in 2011, in comparatie cu 2010, si au ajuns la aproximativ 34 de mii de tone si aceasta a fost posibil datorita investitiilor sustinute pe care le-am facut pentru dezvolatrea sistemului"

ADRIANA CALCAN, director marketing, firma de salubritate "Ma bucur sa constat ca romanii au inceput sa colecteze selectiv. Acesta este si motivul pentru care am dotat cat mai multe strazi principale cu recipienti pentru colectaree selectiva. Colectarea selectiva este un concept pe care toti il implementam. Vorbim de deseuri de reciclare, plastic, hartie si sticla."

In 2011 au aparut 90 de localități noi pe harta colectării selective a deșeurilor de ambalaje, care, în prezent, acoperă 240 de localități. In momentul de fata, 25% din populația Romaniei, insemnand aproximativ 5 milioane de români, colecteaza selectiv deseurile din gospodarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2