Date companie
 
 
 
 

Românii care au rude în Japonia au încercat ore întregi sã ia legãtura cu ele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cutremur, seism, rude, Japonia, panica, dezastru
 

Românii care au rude în Japonia dar si cetatenii japonezi care trãiesc în tara noastrã trec prin clipe grele. Unii dintre ei încã nu au reusit sã ia legãtura cu rudele. Un iesean, a cãrui fiicã trãieste de sapte ani la Tokyo, a vãzut la televizor primele stiri despre dezastru si a încercat sã o sune.

DUMITRU GRUMÃZESCU, tatã
"Am plâns, m-am agitat ca un leu în cuscã, am încercat sa iau legaturã la Tokyo, am sunat la ambasadã."

A reusit sã dea de Ionuta, dupã douã ore.

AMBIANTÃ: "Alo, sarut-mâna tatã!"


IONUTA YWANAGA, profesoarã în Tokio
"Eram în parc, ne-am strâns unii lângã ceilalti, a fost foarte puternic, foarte tare! Trebuie sã rãmânem în scoli, rãmân elevii, n-au putut sã se întoarcã... nu-i putem lãsa singuri în scoalã, sã plece acasã profesorii."

Tot în Iasi, o profesoarã din Japonia îsi face doctoratul la universitate. A rãsuflat usuratã când a auzit cã rudele îi sunt tefere.

 YOKO KAWAMURA, profesoarã
"Îmi pare foarte rãu si sper cã se face bine cât mai repede."

O studentã japonezã, venitã în urmã cu douã sãptãmâni în Bucuresti, a încercat ore întregi sã ia legãtura cu rudele si prietenii de acasã.

MIAMI SUGAWARA, studentã din Japonia
"Am alergat la cãmin sã intru pe internet, dar nu am putut sã iau legãtura cu familia. Vreau sã iau legãtura cât pot de repede cu ei, pe internet. Am încercat sã-i sun de mai multe ori, dar nu am putut."

Potrivit presedintelui Traian Basescu, aproximativ 2.500 de români se aflã, în acest moment, pe teritoriul Japoniei, iar Ambasada României încearcã sã tinã legãtura cu ei.


TRAIAN BÃSESCU, presedintele României
"Probabil cã în timp românii care pleacã în strãinãtate vor trebui sã se obisnuiascã sã anunte Ambasada legat de un numãr de telefon, adresã la care pot fi gãsiti în situatii exceptionale! (...) Asta ne-ar ajuta sã-i ajutãm dacã au nevoie vreodatã."

El a adaugat ca România va fi gata să răspundă solicitărilor de sprijin pentru persoanele afectate de seismul din Japonia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

  100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

 • Japonia donează României tratament experimental anti-COVID-19 ( 13 Iunie 2020 )

  Japonia a donat României un medicament experimental pentru un test legat de tratamentul contra COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății au anunțat că țara noastră a primit un lot...

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 • Cutremur de 5,8 în România ( 28 Octombrie 2018 )

  România s-a cutremurat, duminică! Un seism cu magnitudine 5,8 a avut loc în zona Vrancea și a fost resimțit și în București. Cutremurul s-a produs a ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2