Date companie
 
 
 
 

Românii, cei mai buni la fizică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, olimpiada
 

Rezultate excepționale pentru elevii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică de la Copenhaga! România a reușit, astfel, să se claseze pe primul loc între țările europene și pe poziția a cincea în lume. Olimpicii noștri au adus acasă două medalii de aur și trei de argint. Printre ei, se numără și Cristian Andronic. A muncit ani de zile, iar răsplata a fost pe măsură: a câștigat medalia de aur și a primit și o bursă de 60 de mii de dolari de la Universitatea Princeton.

CRISTIAN ANDRONIC, medaliat cu aur: "Americanii au un sistem foarte interesant de învățământ. Practic, nu-ți impun nici un curs, alegi orice curs vrei să iei și ei încurajează experimentul. Adică să vezi ce-ți place, să faci din toate și apoi, din anul doi sau trei să alegi."

Tudor Ciobanu și Denis Turcu sunt alți doi elevi, care au obținut medalii de argint la olimpiada din Danemarca.

TUDOR CIOBANU, medaliat cu argint: "Testul a constat în două probe: teoretică și practică fiecare de câte cinci ore (...) A fost o problemă despre un meteorit ce s-a prăbușit în Danemarca acum câțiva ani."

Toți elevii medaliați studiază la Liceul Internațional de Informatică din Capitală.

DENIS TURCU, medaliat cu argint: "Eu nu sunt din București. Din clasa a noua am venit, stau aici la internatul școlii. (...) Nu mi-a fost foarte ușor. (...) Aici am putut face mai multe pregătiri, am avut acces la mai multe cărți."

În ultimii ani, reprezentanții României au obținut o sută de premii la Olimpiada Internațională de Fizică.

DELIA DAVIDESCU, coordonator, lotul olimpic de fizică: "Majoritatea au plecat la universități din America, Anglia și Germania. (...) Faptul că au aceste rezultate deosebite sunt o garanție a calității pregătirii lor."

Mulți dintre foștii olimpici lucrează acum în mediul universitar sau bancar și câștigă până la 600 de mii de dolari pe an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2