Date companie
 
 
 
 

Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, jandarmi, miting, protestatari, ordine, diaspora, victoriei, revolutiei, forte, manifestatie, tomescu
 

Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane de cauciuc împotriva mullțimii a coagulat rezistența cetățenilor față de abuzurile autorităților. Românii care participă, astăzi, la mitinguri, în Piața Victoriei, Piața Revoluției, în alte orașe din țară și în Diaspora vor să arate că nu renunță la idealurile democrației, că vor să apere libertatea și că nemulțumirile față de autorități persistă. Mitingul de astăzi este organizat de „Diaspora pentru România” reprezentată de Tomy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra. Anul trecut, aceeași asociație a cerut autorizație, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din fața Guvernului spunând că reprezentanții primăriei nu le-au dat asigurări suficiente că protestatarii sunt în siguranță.  

OCTAVIAN IONESCU, reporter ”Vremea deosebit de călduroasă a cam dat peste cap planurile organizatorilor, care au cerut autorizație pentru un miting la care să participe 250.000 de persoane. La ceasul amiezii, doar câteva sute de oameni se încumetaseră să înfrunte soarele arzător și temperatura sufocantă. Totuși, cei care s-au zbătut să-i adune pe români la mitingul de astăzi speră că, odată cu răcoarea serii, locul se va umple de manifestanți.”

În zonele adiacente locului de desfășurare a mitingului din Piața Victoriei au fost mobilizate masiv trupe de jandarmi. La fel, în zona Pieții Revoluției, în fața sediului Ministerului de Interne, institutie responsabila pentru actiunea violenta a jandarmilor. Potrivit organizatorilor manifestației, participanții din Piața Revoluției se vor alătura celor din Piața Victoriei. Atât organizatorii mitingului, cât și autoritățile, și-au exprimat dorința ca protestul să se desfășoare pașnic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șase suspecți, arestați în dosarul crimei de la Piața Constituției ( 6 Octombrie 2019 )

  Cei șase bărbați reținuți în dosarul crimei din Piața Constituției din București au fost arestați preventiv, în urma deciziei magistraților Tribunalului București. Decizia nu este definitivă, i poate fi atacată cu recurs.

 • Criminalul de la Piața Constituției, căutat de polițiști ( 4 Octombrie 2019 )

  Zeci de percheziții au avut loc în Capitală, în această dimineață, în cadrul anchetei privind crima din Piața Constituției! Polițiștii au descins la 21 de adrese din zona Petricani-Lacul Tei, din Sectorul 2. Mai multe persoane...

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Înregistrarea alegătorilor din Diaspora pentru votul prin corespondență, operațională ( 28 Iulie 2019 )

  Undă verde la votul prin corespondență, pentru alegerile prezidențiale! De astăzi, românii din Diaspora se pot înregistra pentru votul prin corespondență sau pentru votul în secții mai aproape de domiciliul sau reședința lor.

 • 9,7 milioane de români locuiesc în afara țării ( 24 Iulie 2019 )

  9,7 milioane de români locuiesc în afara țării! Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a prezentat primele rezultate ale unui chestionar adresat cetățenilor români și ONG-urilor din străinătate. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2