Date companie
 
 
 
 

Românii din Siria continuă să se întoarcă acasă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romani, violente, Siria
 

Speriați de violențele declanșate, în urmă cu aproape un an, în Siria, cetățenii românii se întorc acasă. Ambasada României la Damasc a reușit să soluționeze încă patru cereri de repatriere, după ce alți șase cetățeni români reveniseră în țară, cu sprijinul autorităților. Declarațiile oamenilor sunt de-a dreptul șocante.

MIHAELA ȚIGANCEA, româncă repatriată din Siria: "Este un oraș izolat. Nu sunt școli, curent, apă. Deci, nu este nimic din ceea ce ar trebui să fie. Stăm închiși în casă și auzim ce se întâmplă afară. Atât."

AMBIANTA (revedere pe aeroport)

Asfour Beinaz era asistentă medicală în orașul Alep, din nordul Siriei, acolo unde trăia de 4 ani. Femeia spune că nu ar fi părăsit țara, dacă violențele nu ar fi cuprins și regiunea respectivă.

ASFOUR BEINAZ, româncă repatriată din Siria: "Vineri, au fost niște explozii, două explozii, și noi chiar dormeam, cu soțul. Copilul era la televizor și a venit mama spunând că se clatină geamurile."

În Siria trăiesc, în prezent, aproximativ 14.000 de români, iar Ministerul de Externe face un apel către aceștia să se înregistreze pentru a putea fi ajutați să revină în țară. Violențele din Siria au făcut aproape 6 mii de morți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2