Date companie
 
 
 
 

Românii din Siria continuă să se întoarcă acasă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romani, violente, Siria
 

Speriați de violențele declanșate, în urmă cu aproape un an, în Siria, cetățenii românii se întorc acasă. Ambasada României la Damasc a reușit să soluționeze încă patru cereri de repatriere, după ce alți șase cetățeni români reveniseră în țară, cu sprijinul autorităților. Declarațiile oamenilor sunt de-a dreptul șocante.

MIHAELA ȚIGANCEA, româncă repatriată din Siria: "Este un oraș izolat. Nu sunt școli, curent, apă. Deci, nu este nimic din ceea ce ar trebui să fie. Stăm închiși în casă și auzim ce se întâmplă afară. Atât."

AMBIANTA (revedere pe aeroport)

Asfour Beinaz era asistentă medicală în orașul Alep, din nordul Siriei, acolo unde trăia de 4 ani. Femeia spune că nu ar fi părăsit țara, dacă violențele nu ar fi cuprins și regiunea respectivă.

ASFOUR BEINAZ, româncă repatriată din Siria: "Vineri, au fost niște explozii, două explozii, și noi chiar dormeam, cu soțul. Copilul era la televizor și a venit mama spunând că se clatină geamurile."

În Siria trăiesc, în prezent, aproximativ 14.000 de români, iar Ministerul de Externe face un apel către aceștia să se înregistreze pentru a putea fi ajutați să revină în țară. Violențele din Siria au făcut aproape 6 mii de morți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2