Date companie
 
 
 
 

Românii, fanii internetului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, internet, gospodarii, INS
 

Aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la internet! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, 72,4% dintre gospodării sunt conectate la rețeaua de internet, în creștere cu 3,8 puncte procentuale față de anul anterior. 62,9% dintre acestea sunt localizate în mediul urban. Pe regiuni, conectarea la internet este mai răspândită în regiunea București-Ilfov, urmată de regiunile Vest și Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est și Sud-Est. Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporție de 82,1% cde tip broadband fixe, urmate de conexiunile broadband mobile, 57,3%, și conexiunile narrowband, 12,5%.

ANA IACUB, reporter "Datele statistice oficiale arată că 78,8% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, au folosit internetul cel puțin o dată în viață. Totodată, dintre utilizatorii curenți, 75,5% folosesc internetul cu frecvență zilnică sau aproape zilnică, în creștere cu 2,2 puncte procentuale față de anul anterior."

Proporția bărbaților care folosesc sau au folosit vreodată internetul este ceva mai mare decât cea a femeilor. Mai exact, 79,7% față de 77,9%. Diferența este doar de 1,8 puncte procentuale, în scădere față de anul anterior când se înregistra o diferență de 2,7 puncte procentuale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2