Date companie
 
 
 
 

Romanii inchid caloriferele si se incalzesc la aragaz

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, calorifere, gaze, romani, costuri, factura, aragaz
 

Costurile ridicate la factura de căldură îi determină pe români să închidă caloriferele și să se încălzească la aragaz. Gestul celor care apelează la această strategie îi afectează, însă, pe ceilalți locatari, care se văd nevoiți să suporte facturi mai mari la gaze, care nu sunt contorizate individual.

AMBIANTÃ (aprinde flacara la aragaz)

AMBIANTÃ "Chiar am probleme cu circulatia. Închidem repartitoarele si dãm drumul la aragaz. Pentru economie nu avem încotro, ne-a tãiat din pensie 5,5%."

Femeia dă la zero toate repartitoarele din apartament, pentru a scăpa de factura costisitoare la căldură.

AMBIANTÃ "Sunt reci, doar tevile care mai sunt..."

AMBIANTÃ (administratorul de bloc explicã la panoul cu facturile la întretinere) "Vedem unde scrie gaze. Uitati cât a venit, 12,5 lei pentru o persoanã... pe timp de vara, el ajunge la patru sau cinci lei de persoanã."

VOX "Eu nu mã încãlzesc cu gaze, cã nu suport mirosul de gaze, dar de plãtit plãtesc, care altii stau cu gazele deschise."

GHEORGHE STÃNESCU, administrator de bloc "Nu va plãti pentru caldura interioarã, va plãti pentru caldura datã pentru pãrtile comune: subsolul, caloriferele din uscãtorii, bãi, scara blocului. El va ajunge sã plãteascã foarte mult la facturã o datã pentru pãrtile comune si o datã pentru gaze."

Situația se va complica și mai mult, anul viitor, când vor fi eliminate subvențiile la căldură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat ( 29 Iulie 2020 )

  Căldură mare, în jumătate din țară! Până joi seară, Bucureștiul și 21 de județe se află sub avertizare meteo de tip cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, anunță meteorologii. În cea mai mare...

 • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

  Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

 • Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze ( 20 Iunie 2020 )

  Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. 

 • Ștrandurile și piscinele, redeschise de luni ( 13 Iunie 2020 )

  De luni, cluburile de vară cu piscine exterioare pot primi iarăși clienți. Administratorii sunt obligați să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului...

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2