Date companie
 
 
 
 

Românii își aleg parlamentarii. Primii alegători s-au prezentat la vot chiar la deschiderea urnelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, parlament, vot, cetateni, liste, sectii, urne
 

România își votează noul Parlament! 18,2 milioane de cetățeni români cu drept de vot sunt așteptați, duminică, în cele aproximativ 18.500 de secții de votare, care s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. Numărul românilor cu domiciliul în străinătate, care pot vota pe listele suplimentare, este de 441.769. Ministerul Afacerilor Externe a organizat 306 secții de votare, în 95 de state. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul M.A.E., la secțiunea dedicată Alegerilor Parlamentare 2012. În ciuda vremii nefavorabile, alegătorii s-au prezentzat la urne încă de la prima oră a dimineții.

VOX "- Ce vă aduce așa de dimineață? - Să fie bine pentru noi, pentru țară, pentru poporul român."

VOX "Dacă ieși la vot, ești român adevărat; dacă nu, ești laș. Să fie mai bine, să fie pace și înțelegere între politicieni."

VOX "Soțul vine de la serviciu și atunci ne-am întâlnit și mergem împreună."

VOX "- Pentru ce ați votat la această oră? - Pentru copiii noștri, pentru nepoți, că noi suntem bătrâni deja."

Pe timpul desfășurării scrutinului, sunt interzise distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secțiilor de votare, până la o distanță de 500 metri, propaganda electorală, împiedicarea prin orice mijloace a exercitării dreptului de vot, promisiunea, oferirea și primirea de bani, bunuri ori alte foloase în scop electoral, participarea la vot fără a avea dreptul legal, și, nu în ultimul rând, este interzis votul multiplu. Pentru prevenirea incidentelor de orice fel, Ministerul de Interne a mobilizat aproximativ 60.000 de polițiști și jandarmi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2