Date companie
 
 
 
 

Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, biserica, cumparaturi, Facebook, piete, arafat, icoane, coronavirus
 

Românii nu se conformează, nici acum, recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Asta, în ciuda apariției primelor cazuri de deces în țara noastră și a creșterii exponențiale a numărului de îmbolnăviri și cu toate că medicii explică pe toate căile cum se produce infectarea și că distanțarea socială este singura soluție eficientă care ne-a mai rămas, pentru a ne proteja. Nici ordonanța militară nu pare să îi impresioneze. Deși autoritățile fac insistent apeluri ca lumea să rămână în case, recomandările sunt ignorate. De exemplu, la o biserică din Drumul Taberei, enoriașii s-au înghesuit să sărute icoanele și să sărute mâna preotului. Polițiștii care au intervenit la fața locului au încercat în zadar să disperseze grupurile compacte.

BIANCA ROTARU, reporter ”Ce nu înțeleg, în primul rând, bătrânii, este faptul că sunt impuse măsuri restrictive de prevenire a propagării coronavirusului tocmai pentru a-i proteja, deoarece sunt cei mai vulnerabili. Este adevărat că unii sunt nevoiți să iasă din casă, din cauză că nu au pe nimeni apropiat care să le aducă alimente ori medicamente. Slujba la biserică poate fi urmărită, însă, și de acasă, pentru a nu se mai expune pericolului uriaș de a se îmbolnăvi și de a-i infecta și pe alții. Să ne gândim doar la un exemplu: În Malaezia, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut vertiginos, după ce un grup numeros de pelerini a participat la rugăciuni, într-o moschee din Kuala Lumpur.”

Piețele și magazinele au fost, și astăzi, pline de oameni, care mai de care mai grabiți. Puțini cumpărători și comercianți purtau măști de protecție sau mănuși. În imagini se poate vedea cum rândul de așteptare se întinde pe sute de metri de-a lungul parcărilor. Aici, oamenii au înțeles, însă, că nu pot intra toți deodată în magazin, așa că au păstrat distanța între ei, până le-a venit rândul să intre în complexul comercial. Secretarul de stat Raed Arafat a reacționat, într-o postare pe facebook, după ce oamenii au ieșit în număr mare din case, în pofida recomandărilor autorităților. "În această perioadă rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați. Acesta se evită numai prin măsurile de izolare și distanțare socială", a precizat Raed Arafat în mesaj.


Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Raed Arafat, amenințat cu moartea ( 14 Iulie 2020 )

  Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook! Oamenii legii s-au autosesizat și au deschis o anchetă, după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost amenințat cu moartea și somat...

 • Amenzi și arestări, în cazul deșeurilor medicale periculoase administrate necorespunzător ( 14 Iulie 2020 )

  211 tone de deșeuri medicale periculoase, indisponibilizate de polițiști în urma controalelor! Potrivit unui comunicat al Poliției Române, peste 211.000 de kilograme de deșeuri periculoase provenite din colectarea...

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2