Date companie
 
 
 
 

Românii pot renunța, de astăzi, la portul măștii în aer liber

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, restrictii
 

Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

ALEXANDRA VLAD, reporter
„După 8 luni de restricții, românii dau masca jos, dar deocamdată doar în spațiile deschise. Aceasta rămâne obligatorie în spații închise, târguri, piețe și stații pentru transportul în comun. De asemenea, s-a renunțat și la restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar programul localurilor a fost prelungit până la ora 24.00.”

Se elimină, totodată, restricția privind programul operatorilor economici și al celor din HORECA.

„- Ce părere ai despre prelungirea programului până la ora 24? – În acest moment este un lucru foarte bun. Tocmai ce așteptam această prelungire, această ridicare a restricțiilor din domeniul HORECA, pentru a reveni la normalitate. – Clienții cum era până acum când trebuia să închideți mai devreme? – Mulți dintre ei nu înțelegeau sau nu știau acest lucru, iar acum, în momentul de față, lumea s-a mai obișnuit cu programul la 9, iar de acum sperăm să înceapă să se obișnuiască cu programul până la ora 12. – Comenzile cum au fost? – Am avut și perioade bune și perioade proaste, dar odată cu prelungirea programului vin și perioade bune.” 

 „Așteptam asta de foarte mult timp, să avem mulți clienți și ne bucurăm foarte mult și sperăm să nu mai trecem prin această perioadă 00:16….00:24 Lumea când auzea că închidem la 9, bineînțeles că era foarte dezamăgită, aștepta și ei la rândul lor acest program, să poată sta mai mult, să vină mai mulți cu prietenii.” 

Chiar dacă este prima zi în care masca nu mai este obligatorie, oamenii încă o poartă. Sunt însă mulți extrem de mulțumiți de acestă hotărâre a guvernului.

„E mullt mai ok fără mască, avem mai mult aer, putem să respirăm mult mai ok. Este un început nou, cred că o să fie mult mai ok de acum încolo și să sperăm să rămână așa.”

„Minunat, minunat! Nu prea umblam eu noaptea, dar este mai bine, clar.”

De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membri ai aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la patru persoane. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea cel mult a 500 de spectatori cu asigurarea unei suprafețe de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Acestea sunt măsuri luate până la 1 iunie, prin această hotărâre de guvern. De la 1 iunie, 1 iulie și 1 august vor urma și altele, toate fiind legate de rata de infectare. Astfel, numărul persoanelor care pot participa la evenimente va crește progresiv și se vor putea organiza o serie de manifestari, exclusiv pentru persoane vaccinate sau care se testează.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2