Date companie
 
 
 
 

Românii prinși de inundații la Albena, aduși cu autocarele în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, turisti, autoritati, masini, romani, arafat, autocare, albena, platforme, jianu
 

Autoritățile române trimit autocare în Bulgaria, pentru a-i readuce acasă pe turiștii români care au trecut prin clipe de groază, în timpul inundațiilor. Peste 1.000 de români au devenit prizonierii apelor, în stațiunile bulgărești în care ăși petreceau vacanța. La Albena, unde a plouat într-o singură zi, cât în patru luni, sinistrații au fost evacuați de armată.

VOX "A pornit apocalipsa! A venit apa de 1 metru jumatate, a acoperit mașinile celor care n-au reușit să le mute la timp."

AMBIANTA "Dă-i, dă-i, n-o lăsa! Cred că, în noaptea asta, aici stau!"

Românii prinși în mijlocul apelor spun că s-au simțit discriminați. Ei susțin că autoritățile bulgare au evacuat doar o parte dintre turiști, cu elicopterele și mașinile armatei, iar românii nu au fost pe listele celor salvați.

VOX "- De 2 zile se chiunuie să ne mute și nu reușesc! Ne tot plimbă, că suntem români. Nu suntem ruși, nu suntem ucranieni. - Cum s-au purtat cu voi? - Extraordinar de oribil!"

VOX "Să-mi ia mașina, să o transporte doi kilometri, mi-au cerut 50 de euro."

VOX "În momentul în care s-a umplut toata zona de apă, au reacționat după vreo zece ore. Prima reacție a hotelului a fost să asigure un minim de hrană."

Ministrul Turismului, Florin Jianu, a mers la Albena, ca să se asigure că românii se pot întoarce în siguranță acasă.

AMBIANTA "- Mâncare? - Mâncarea a fost groaznică. De ieri, și până astăzi, am încercat tehnici de supraviețuire."

Guvernul de la București le-a pus la dispoziție românilor autocare pentru ei și platforme pentru transportul mașinilor afectate de viituri.

prin telefon: RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "Avem o lista de 32 de persoane si 10 mașini care trebuiesc să fie aduse înapoi pe platformă, iar, mâine, prevedem să plece și platformele care urmează să aducă mașinile înapoi."

14 cetățeni bulgari au murit în urma inundațiilor din zona Varna. Luni este zi de doliu în Bulgaria, în memoria celor înghițiți de ape.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie ( 22 Martie 2020 )

  Românii nu se conformează, nici acum, recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Asta, în ciuda apariției primelor cazuri de deces în țara noastră și a creșterii exponențiale...

 • Ordonanța militară cu noile măsuri, publicată în Monitorul Oficial ( 22 Martie 2020 )

  Ordonanța militară privind măsurile suplimentare de combatere a noului coronavirus a fost publicată, în această dimineață, în Monitorul Oficial. Noile măsuri au fost făcute publice, sâmbătă seara, de ministrul Afacerilor Interne...

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2