Date companie
 
 
 
 

Românii prinși de inundații la Albena, aduși cu autocarele în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, turisti, autoritati, masini, romani, arafat, autocare, albena, platforme, jianu
 

Autoritățile române trimit autocare în Bulgaria, pentru a-i readuce acasă pe turiștii români care au trecut prin clipe de groază, în timpul inundațiilor. Peste 1.000 de români au devenit prizonierii apelor, în stațiunile bulgărești în care ăși petreceau vacanța. La Albena, unde a plouat într-o singură zi, cât în patru luni, sinistrații au fost evacuați de armată.

VOX "A pornit apocalipsa! A venit apa de 1 metru jumatate, a acoperit mașinile celor care n-au reușit să le mute la timp."

AMBIANTA "Dă-i, dă-i, n-o lăsa! Cred că, în noaptea asta, aici stau!"

Românii prinși în mijlocul apelor spun că s-au simțit discriminați. Ei susțin că autoritățile bulgare au evacuat doar o parte dintre turiști, cu elicopterele și mașinile armatei, iar românii nu au fost pe listele celor salvați.

VOX "- De 2 zile se chiunuie să ne mute și nu reușesc! Ne tot plimbă, că suntem români. Nu suntem ruși, nu suntem ucranieni. - Cum s-au purtat cu voi? - Extraordinar de oribil!"

VOX "Să-mi ia mașina, să o transporte doi kilometri, mi-au cerut 50 de euro."

VOX "În momentul în care s-a umplut toata zona de apă, au reacționat după vreo zece ore. Prima reacție a hotelului a fost să asigure un minim de hrană."

Ministrul Turismului, Florin Jianu, a mers la Albena, ca să se asigure că românii se pot întoarce în siguranță acasă.

AMBIANTA "- Mâncare? - Mâncarea a fost groaznică. De ieri, și până astăzi, am încercat tehnici de supraviețuire."

Guvernul de la București le-a pus la dispoziție românilor autocare pentru ei și platforme pentru transportul mașinilor afectate de viituri.

prin telefon: RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "Avem o lista de 32 de persoane si 10 mașini care trebuiesc să fie aduse înapoi pe platformă, iar, mâine, prevedem să plece și platformele care urmează să aducă mașinile înapoi."

14 cetățeni bulgari au murit în urma inundațiilor din zona Varna. Luni este zi de doliu în Bulgaria, în memoria celor înghițiți de ape.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2