Date companie
 
 
 
 

Românii prinși de inundații la Albena, aduși cu autocarele în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, turisti, autoritati, masini, romani, arafat, autocare, albena, platforme, jianu
 

Autoritățile române trimit autocare în Bulgaria, pentru a-i readuce acasă pe turiștii români care au trecut prin clipe de groază, în timpul inundațiilor. Peste 1.000 de români au devenit prizonierii apelor, în stațiunile bulgărești în care ăși petreceau vacanța. La Albena, unde a plouat într-o singură zi, cât în patru luni, sinistrații au fost evacuați de armată.

VOX "A pornit apocalipsa! A venit apa de 1 metru jumatate, a acoperit mașinile celor care n-au reușit să le mute la timp."

AMBIANTA "Dă-i, dă-i, n-o lăsa! Cred că, în noaptea asta, aici stau!"

Românii prinși în mijlocul apelor spun că s-au simțit discriminați. Ei susțin că autoritățile bulgare au evacuat doar o parte dintre turiști, cu elicopterele și mașinile armatei, iar românii nu au fost pe listele celor salvați.

VOX "- De 2 zile se chiunuie să ne mute și nu reușesc! Ne tot plimbă, că suntem români. Nu suntem ruși, nu suntem ucranieni. - Cum s-au purtat cu voi? - Extraordinar de oribil!"

VOX "Să-mi ia mașina, să o transporte doi kilometri, mi-au cerut 50 de euro."

VOX "În momentul în care s-a umplut toata zona de apă, au reacționat după vreo zece ore. Prima reacție a hotelului a fost să asigure un minim de hrană."

Ministrul Turismului, Florin Jianu, a mers la Albena, ca să se asigure că românii se pot întoarce în siguranță acasă.

AMBIANTA "- Mâncare? - Mâncarea a fost groaznică. De ieri, și până astăzi, am încercat tehnici de supraviețuire."

Guvernul de la București le-a pus la dispoziție românilor autocare pentru ei și platforme pentru transportul mașinilor afectate de viituri.

prin telefon: RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "Avem o lista de 32 de persoane si 10 mașini care trebuiesc să fie aduse înapoi pe platformă, iar, mâine, prevedem să plece și platformele care urmează să aducă mașinile înapoi."

14 cetățeni bulgari au murit în urma inundațiilor din zona Varna. Luni este zi de doliu în Bulgaria, în memoria celor înghițiți de ape.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Stâna de Vale, stațiunea aventurilor din Apuseni ( 11 August 2019 )

  Aer curat și distracție nonstop, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Sute de turiști români, dar și străini din țări precum Polonia, Austria sau Ungaria iau cu asalt, în fiecare weekend, renumita stațiune montană.

 • Cartelele PrePay, achiziționate doar cu buletinul ( 8 August 2019 )

  Cartele PrePay se vor vinde doar cu buletinul! Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. OUG prevăzută în raportul privind sistemul 112 prevede ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze...

 • Aplicația Sea Status te ferește de pericolele mării ( 20 Iulie 2019 )

  A fost lansată o aplicație care te salvează de la înec! Sea Status, platforma online lansată de Asociația Națională a Scafandrilor Profeșioniști și a Salvamarilor din România, este un instrument de ajutor pentru turiștii aflați pe litoral.

 • Stațiunea Stâna de Vale, locul pentru o vacanță de basm ( 20 Iulie 2019 )

  Aer curat și voie bună, la Stâna de Vale! Sute de turiști români, dar și străini din țări precum Polonia, Austria sau Ungaria iau cu asalt, în fiecare săptămână, renumita stațiune montană din județul Bihor.

 • Programul ”Rabla PLUS”, disponibil ( 15 Iulie 2019 )

  Programul Rabla Plus, disponibil, de astăzi, după ce bugetul a fost suplimentat cu 15 milioane de lei! Asta, după ce, potrivit Ministerului Mediului, toate tichetele pentru persoane fizice disponibile au fost epuizate, pentru prima dată...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2