Date companie
 
 
 
 

Romanii se inghesuie la cules de capsuni, in Spania

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spania, romani, femei, somer, cules, capsuni
 

Românii vor in continuare la cules de căpșuni. Drept dovadă stă aglomerația la bursa locurilor de muncă organizată în Alba Iulia. Aproximativ 300 de femei din zece județe s-au înghesuit pentru a obține un loc la cules de căpșuni în Spania. Cele mai multe dintre candidate sunt șomere.

AMBIANTÃ "Stati, vã rog frumos, la rând!"

VOX "Suntem necãjiti! Necazul ne împinge! Avem copii, avem plãti, avem bãnci, orice e posibil. Tot ce se poate întâmpla în România!"

VOX "De sãrãcie, cã altfel nu veneam!"

VOX "Imi oferã un salariu mai bun, un salariu prin care îmi permit sã îmi întretin copiii mai bine."

YOLANDA SANTANA RODRIGUEZ, angajator, Spania "Am fost aici si anul trecut si facem acum nouã ani. Sunt nouã ani de când lucrãm cu persoane din România! Ii vedem foarte bine pe romani, se adapteazã repede la conditiile climatice ale tãrii noastre. Sunt tãri unde oamenii nu s-au adaptat asa usor si ne-am hotãrât sã repetãm aceastã experientã cu românii."

Femeile care vor fi selectate vor câștiga lunar în Spania 900 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cu și fără mască ( 24 Aprilie 2020 )

  Cuvântul cheie în vremea pandemiei de COVID-19 este solidaritatea! Dar obstacolele se găsesc la tot pasul. Un scurt material filmat în România a devenit viral în Spania, unde oamenii de plâng de absența măștilor și a dezinfectanților. Un arhitect spaniol, Nacho Tellado, a postat un filmuleț realizat de un prieten într-un supermarket din București.

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Mai puține furturi și tâlhării, mai multe acte de violență în familie ( 14 Aprilie 2020 )

  Scade criminalitatea stradală, dar se amplifică violența în familie! Potrivit datelor comunicate de Poliția Română, izolarea din cauza pandemiei de coronavirus a dus la o scădere importantă a criminalității stradale în țara...

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2