Date companie
 
 
 
 

Românii se mulțumesc cu bani puțini pentru un trai decent

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, distractie, facturi, romani, mancare, venit, trai
 

Românul se mulțumește cu puțin! Unul din trei oameni consideră că ar duce un trai decent, dacă ar avea un venit lunar de 2.000 de lei. Calculele arată, însă, că, după achitarea tuturor facturilor și după ce cumpărăm și mâncare, din această sumă nu prea mai rămân bani pentru distracție sau mai rămân bani pentru distracție sau vacanțe.

VOX "- O mie cinci sute de persoană ar fi nu excesiv, dar suficient, pentru o viață decentă nu să dispui de orice ai vrea. - Ce înseamnă o viață decentă? - Să nu duci grija cheltuielilor zilnice, comune, mâncarea care îs bani care se cer."

VOX: "Dacă sunt două persoane, zic, cam patru mii de lei, așa, pe lună. Ca să mănânci, să-ți plătești utilitățile, să faci un concediu, dar mai greu să îți faci și un concediu în România. Mai bine afară!"

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie la finele anului trecut, cu privire la climatul economic și nivelul de trai al românilor în 2014 și așteptările lor pentru anul 2015, arată că 10% dintre români sunt de părere că, pentru un trai decent, este necesar un venit lunar de minimum trei mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2