Date companie
 
 
 
 

Românii sechestrați în Transnistria au fost eliberați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fabrica, soferi, romani, ulei, eliberati, sechestrati, transnistria
 

După 11 zile de coșmar, românii sechestrați în Transnistria au ajuns, în sfârsit, acasă! Vorbim de cei patru șoferi români luați prizonieri într-o fabrică din Transnistria. Ei au fost eliberați în urma intervenției consulului Ambasadei Române la Chișinău.

VOX "- Ce ați făcut in acest timp, unde ați stat, cum ați stat? - În incinta fabricii de ulei de la Bender. De la început, nu am avut voie să plecăm cu mașinile, iar, după câteva zile, au început să ne restricționeze pe noi ca persoane. De exemplu, nu aveam voie să părăsim incinta toți patru."

VOX "Trebuia să fii cu psihicul puternic. Te trezeai, vedeai aceleasi clădiri în jurul tau, era un fel de închisoare. Când ieșeam afară, la magazin, parcă eram în libertate."

Șoferii au fost trimiși tirurile, pentru a transporta din Republica Moldova ulei și produse din floarea soarelui. Acolo, au fost redirectionați, însă, către regiunea separatistă Transnistria, la o fabrică. În curtea unității li s-a spus că nu vor fi lasați să plece, decât dacă se plateste pentru ei o răscumparare de 240.000 de dolari.

IOAN OLARU, consilier juridic "- A fost vreo despăgubire plătită până la urmă? - Nu, impropriu spus asa ceva! Noi nu am dat niciun leu. Din contră, ei au să ne dea 144.000 de dolari marfa. Ulterior, am luat un avocat din Moldova."

Angajatorii, care i-au trimis pe șoferii români în Republica Moldova, spun că lucrează din 2012 cu societatea de acolo și că niciodata nu au avut probleme. Acum, vor să dea în judecată fabrica de ulei din Transnistria, pentru recuperarea datoriei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2